|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | FURKAN SOYSALDI (furkansoysaldi@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
mutfak ürünlerini hazırlamak ile ilgili uygulamaları yönetmek. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Mutfak ve Mutfak Sanatları ile İlgili Temel Kavramları bilir |
PÇ-12 Otel işletmelerinde yiyecek içecek departmanı altında yapılan menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri, ziyafet organizasyonları uygulamaları bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | Mutfak Ekipmanının Kullanımına İlişkin Temel Bilgi ve Beceriler kazabilir |
PÇ-12 Otel işletmelerinde yiyecek içecek departmanı altında yapılan menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri, ziyafet organizasyonları uygulamaları bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | gıda güvenliği bilgilerini bilir |
PÇ-12 Otel işletmelerinde yiyecek içecek departmanı altında yapılan menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri, ziyafet organizasyonları uygulamaları bilir ve bu uygulamalarda aktif görev alır. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
mutfak ürünleri, gıda güvenliği, satınalma, depolama | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Mutfak ve Mutfak Sanatları ile İlgili Temel Kavram | anlatım |
2 | Beceri ve Teknikler | anlatım, uygulama |
3 | Beceri ve Teknikler | anlatım, uygulama |
4 | Mutfakta Kullanılan Ölçü Birimleri | anlatım |
5 | Gıda Güvenliği | anlatım |
6 | standart reçeteler ve menü | anlatım |
7 | Temel Malzeme Bilgisi ve Pişirme Teorileri | anlatım |
8 | Ara Sınav | |
9 | Malzemelerin Hazırlanması ve Mutfak Organizasyonu | anlatım |
10 | Mutfak Ekipmanının Kullanımına İlişkin Temel Bilgi ve Beceriler | anlatım |
11 | Mutfak Ekipmanının Kullanımına İlişkin Temel Bilgi ve Beceriler | anlatım |
12 | satınalma | anlatım |
13 | depolama | anlatım |
14 | maliyet kontrolü | anlatım |
15 | maliyet kontrolü | anlatım, soru cevap |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Küçükaslan N. (2006), Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara | |
2 | Öztaş K, Uçan H, (2002), Turizm Sektöründe Mutfak Hizmetleri, Nobel Yayıncılık, Ankara | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
laboratuar, kitap |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 40 | |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 5 | 14 | 70 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 2 | 6 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 4 | 12 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 30 | 1 | 30 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 30 | 1 | 30 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 150 |