Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

MESLEK YÜKSEKOKULU / TIY113 - TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Kodu: TIY113 Adı: KAT HİZMETLERİ Teorik+Uygulama: 2+1 AKTS: 3
Sınıf/Yarıyıl 1 / Güz
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı FURKAN SOYSALDI (furkansoysaldi@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
BURCU GÜLSEVİL BELBER,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Bu derste kat hizmetlerinde işe hazırlık ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 kat hizmetleri cölümünü ve görevlerini tanımlayabilir PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 kat hizmetleri bölümü organizasyon şemasını çizebilir PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 kat hizmetlerinde hijyen ve vücut bakımı konularını açıklayabilir PÇ-15 Kat hizmetleri yönetimi, oda ve genel alan temizliği, çamaşırhane yönetimi, temizlik ürünlerinin kullanımı ve denetimini bilir ve uygular.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 kat hizmetleri departmanının diğer departmanlarla ilişkilerini anlatabilir PÇ-6 Turizm ve otel işletmelerinde kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır.
PÇ-18 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar.
Yazılı Sınav
DÖÇ-5 kat hizmetlerinde insan kaynakları konu ve uygulamalarını açıklayabilir PÇ-2 Turizm ve otel İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
PÇ-8 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
İş organizasyonu yapma, kat hizmetlerinde vardiya devir işlemlerini yapma, Kat hizmetlerinde insan kaynaklarını yönetme.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Kat Hizmetleri Bölümü anlatma
2 organizasyon şeması anlatma
3 Vücut bakım soru-cevap
4 Vucut Bakımı Kontrolünde Dikkat Edilecek Yöntemler soru-cevap
5 Çalışma Çizelgesi anlatma
6 Departmanlara Verilen Bilgiler anlatma
7 Oda Durum Raporu sunum
8 Ara Sınav
9 Eksik Kalan İşler anlatma
10 Pas Anahtarı anlatma
11 Unutulan Eşya anlatma
12 Oryantasyon anlatma
13 Motivasyon anlatma
14 eğitim konuları anlatma
15 İhtiyaca Uygun Eğitimi Tasarlama anlatma, uygulama
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Akoğlan M. (2009) Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi Detay Yayıncılık Ankara
2 Sezgin O.M. (2000) Konaklama İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi Gazi Kitabevi. Ankara
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
projeksiyon, cd, kat hizmetleri laboratuarı

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 0
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 5 4 20
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 5 5 25
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 89