|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | FURKAN SOYSALDI (furkansoysaldi@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Öğrencilerin turizm sektöründe sıkça kullanılan günlük ifadeleri bilmesi, bunları kullanabilmesi, diyaloglarda kendisine sorulan soruları yanıtlayabilmesi, iş ortamında geçebilecek günlük konuşmaları dinleyip anlama, konuşmaya cevap verme, vurgu ve tonlamaları fark etme ve yerinde kullanabilme, İngilizce’nin dilbilgisi yapısına uygun olarak yazı, mektup, mail yazma, not alma, formları ve tabloları doldurabilme, okuduğunu anlayabilme ve kelime dağarcığını geliştirmesi amaçlanmaktadır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Turizmde sıkça kullanılan günlük ifadeleri kullanabilir. |
PÇ-4 Seyahat işletmelerinde verilen tanıtım, bilgilendirme, rehberlik, ulaşım, toplantı-kongre organizasyonu ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. PÇ-9 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. PÇ-13 Rezervasyon alma, otel ve diğer konaklama işletmeleri ile koordinasyon kurma, müşteri ilişkileri yönetimi, hesap işleme, muhasebe ve kayıt işlemlerini bilir ve uygular. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav Kısa Sınav |
DÖÇ-2 | İş ortamında geçebilecek günlük konuşmaları anlayabilir. |
PÇ-4 Seyahat işletmelerinde verilen tanıtım, bilgilendirme, rehberlik, ulaşım, toplantı-kongre organizasyonu ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. PÇ-7 Avrupa dil portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilgisini kullanır. |
Sözlü Sınav Kısa Sınav |
DÖÇ-3 | İngilizce mektup, mail ve fax yazabilir, formları doldurabilir. |
PÇ-4 Seyahat işletmelerinde verilen tanıtım, bilgilendirme, rehberlik, ulaşım, toplantı-kongre organizasyonu ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. PÇ-7 Avrupa dil portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilgisini kullanır. PÇ-18 Görevi ile ilgili rapor hazırlar ve üstlerine sunar. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav Kısa Sınav |
DÖÇ-4 | İngilizce telefon görüşmesi yapabilir. |
PÇ-7 Avrupa dil portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilgisini kullanır. PÇ-9 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav Kısa Sınav |
DÖÇ-5 | İngilizce bilet alıp satabilir. |
PÇ-4 Seyahat işletmelerinde verilen tanıtım, bilgilendirme, rehberlik, ulaşım, toplantı-kongre organizasyonu ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. PÇ-7 Avrupa dil portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilgisini kullanır. |
Yazılı Sınav Sözlü Sınav Kısa Sınav |
DÖÇ-6 | Cümle ve kelimeleri vurgu ve tonlamayla doğru telafuz edebilir. |
PÇ-7 Avrupa dil portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilgisini kullanır. PÇ-9 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. |
Sözlü Sınav Kısa Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Front Office, Dictation, Pronunciation, Telephone Language, Writing an e-mail/Business Letter/Fax, Restaurant and Bar Phrases/Vocabulary, Cross Cultural Eating Habits and Food, Customer Complaints and Apologizing, Air Travel Phrases/Terminology, Ticketing Phrases/Terminology, | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Greeting guests at the front door, Giving directions, Escorting guests to places in the hotel | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
2 | Telling guests about special features of rooms, Explaining hotel services, Helping guests at the bell desks, Directing guests to services they need | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
3 | Handling guest requests in the housekeeping department, Stocking a linen cart, Cleaning and making up a room, Filling out a room vacancy report | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
4 | Taking reservations by telephone, Registering guests at the front desk, Helping guests check-out, Understanding rules for dealing with guests | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
5 | Setting up a banquet, Exploring jobs in the food and beverage department, Restaurant words | |
6 | Following rules for personal appearance, Understanding rules for personal hygiene, Job shadowing | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
7 | Handling guests complaints about service or policies, Dealing with complaints about other guests, Responding to complaints about rooms | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
8 | Ara Sınav | |
9 | Air Travel and Ticketing | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
10 | Understanding and enforcing safety rules, Handling medical emergencies, Fire procedures, | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
11 | Explaining hotel security measures to guests, Filling out and accident report, Health and safety abroad | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
12 | Focusing on behind-the-scenes workers, Understanding the systems for cleaning rooms, Following the schedules for heavy cleaning, Keeping the lobby clean and ready for the guests | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
13 | Handling details in the housekeeping department, Taking monthly inventory, Focusing on details that pamper guests | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
14 | Welcoming customers to a restaurant, Explaining the menu, Explaining the bill, Identifying the methods of cooking | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
15 | General Revision and Exercises | Alıştırma Diyalog Soru Cevap Dinleme |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Wood, N. (2003) Tourism and Catering. Oxford: Oxford University Press. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Wood, N. (2003) Tourism and Catering. Oxford: Oxford University Press. Harding, K. & Henderson, P. (2000).High Season (English for The Hotel and Tourist Industry.) Oxford: Oxford University Press. Mascull, B. (2006). Business Vocabulary In Use. England: Cambridge University Press. |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 30 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | 6 | 2 | 5 |
2.Kısa Sınav (Quiz) | 10 | 2 | 5 |
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 5 | 15 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 0 | ||
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 2 | 2 | 4 |
Kısa Sınav (Quiz) | 2 | 3 | 6 |
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 2 | 5 | 10 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 90 |