|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | MEHMET ÇONTU (mehmetcontu@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
KAYHAN KARAKAYA, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
İşletmeyi fonksiyonlarına göre tanımak ve işletmenin işleyişini kavramak |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | İşletme kavramını, tarihsel gelişimini, türleri ve sınıflandırılmasını öğrenirler. |
PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar. PÇ-3 Turizm ve otel İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | İşletmelerin hukuksal çevresini, işletmenin amaçları ve yönetim fonksiyonlarını öğrenirler. |
PÇ-2 Turizm ve otel İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir. PÇ-3 Turizm ve otel İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | Yönetim tarzları, yönetim düşünce ekolleri, motivasyon teori ve tekniklerini öğrenirler. |
PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar. PÇ-2 Turizm ve otel İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir. PÇ-3 Turizm ve otel İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
İşletmenin temel kavramları, amaçları ve çevreleri ile ilişkileri, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kuruluş çalışmaları, büyüklüğü ve kapasitesi, işletme fonksiyonları | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | İşletme ile İlgili Temel Kavramlar | Anlatım-soru cevap |
2 | İşletmelerin Amaçları ve Çevresi | Anlatım-soru cevap |
3 | İşletmelerin Sınıflandırılması | Anlatım-soru cevap |
4 | İşletmelerin Kuruluşu | Anlatım-soru cevap |
5 | İşletmelerin Büyümesi | Anlatım-soru cevap |
6 | İşletmelerin Uluslararasılaşması | Anlatım-soru cevap |
7 | İşletme Kapasitesi ve Kapasite Türleri | Anlatım-soru cevap |
8 | Ara Sınav | |
9 | Yönetim | Anlatım-soru cevap |
10 | Tedarik ve Üretim Fonksiyonu | Anlatım-soru cevap |
11 | Pazarlama Fonksiyonu | Anlatım-soru cevap |
12 | Muhasebe ve Finansman Fonksiyonu | Anlatım-soru cevap |
13 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Anlatım-soru cevap |
14 | Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Yapma | Anlatım-soru cevap |
15 | İşletmelerde Halkla İlişkiler | Anlatım-soru cevap |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Can H., Güney S., 2018, Genel İşletme, Siyasal Kitabevi, Ankara | |
2 | Koçel T., 2012, İşletme Yöneticiliği, Beta Yayınları, İstanbul. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Kitap, yazılı kaynaklar ve internet. |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 5 | 10 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 0 | ||
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 2 | 5 | 10 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 4 | 4 | 16 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 4 | 4 | 16 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 96 |