Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

ÜRGÜP SEBAHAT ve EROL TOKSÖZ MESLEK YÜKSEKOKULU / TO205 - TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Kodu: TO205 Adı: MESLEKİ YABANCI DİL-I Teorik+Uygulama: 3+1 AKTS: 4
Sınıf/Yarıyıl 2 / Güz
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı ÖZGE SIRMA (ozgesirma@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
İREM BOZKURT,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Bu ders öncelikle Orta düzeyde İngilizce gramer yapılarının açıklanması üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu yapılırken çeşitli yollarla bütün dil becerilerinin geliştirilmesi teşvik edilmektedir. Alıştırmalar dinleme, sözlü iletişim veya okuma-anlama becerileri veya bunların bir kombinasyonuna yönelik olarak işlenmektedir.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Orta Düzeyde İngilizce gramer yapılarını öğrenir. PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Günlük yaşamda kullanabilecekleri kelimeleri ve terimleri öğrenir. PÇ-8 Okulda ve staj çalışmalarında edindiği yabancı dil bilgisini sektörde kullanır.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 Bir konu hakkında İngilizce olarak yorum yapar. PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Okuduğu İngilizce parçaları kolaylıkla anlar PÇ-5 En az bir yabancı dili, Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde bilir.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Otel ve otelcilik ile ilgili terimler, diyalog oluşturma, Yiyecek ve İçecekler, rezervasyon yaptırma ve sipariş verme.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Otel tanıtımı Sunum
2 Otel tanıtımı Sunum
3 Önbüro tanıtımı ve diyalogörnekleri Sunum
4 Önbüro tanıtımı ve diyalog örnekleri Sunum
5 Restoran tanıtımı, kelimeler ve diyalog örnekleri Sunum
6 Restoran tanıtımı, kelimeler ve diyalog örnekleri Sunum
7 Kafe ve bar tanıtımı, kelimeler ve diyalog örnekleri Sunum
8 Ara Sınav
9 Kafe ve bar tanıtımı, kelimeler ve diyalog örnekleri Sunum
10 Otel aktivitelerini ve etkinliklerini tanımlama Sunum
11 Otel aktivitelerini ve etkinliklerini tanımlama Sunum
12 Bölgesel gezi alanlarını tanıtma ve misafiri bilgilendirme Sunum
13 Bölgesel gezi alanlarını tanıtma ve misafiri bilgilendirme Sunum
14 Otelde yaşanabilecek acil durumlar ve yapılması gerekenler Sunum
15 Otelde yaşanabilecek acil durumlar ve yapılması gerekenler Sunum
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayını.
2 Cotton, D., Falvey, D., & Kent, S. (2015). Market Leader:Business English Coursebook. Pearson
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
Ders kitabı, yardımcı kitaplar, tahta, defter, bilgisayar, cd ve dvd.

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 5 14 70
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 4 4 16
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 0
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 4 8
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 6 4 24
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 120