Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Doğal ve kültür bitkilerinin tanır |
PÇ-1 Biyoloji programları ile ilgili temel kavramları tanımlar
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
Kültür bitkilerinin morfolojik özelliklerini öğrenir. |
PÇ-4 Biyoloji ve ilgili alanlarda biyolojik problemleri tanımlama, modelleme ve çözme becerisine sahiptir
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 |
Kültür bitkilerinin sistematik konumunu öğrenir. |
PÇ-12 Alanı ile ilgili sahip olduğu insan sağlığı ve çevre bilinci konularındaki bilgi birikimini toplum yararına kullanır
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 |
Kültür bitkilerinin ekonomik değerlerini öğrenir. |
PÇ-15 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranma ve katılma ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Bitkisel ürünlerin özellikleri ve önemi
Ekonomik bitkilerle kültür bitkileri aras?ndaki ili?ki
Besin bitkileri!! Algler ve mantarlar
Besin bitkileri!! Tah?llar ve legumener
Besin bitkileri!! Sebze-Meyveler
Besin bitkileri!! Ya? bitkiler
Endüstri bitkileri!! Lif bitkileri
Endüstri bitkileri!! Orman bitkileri ve orman ürünleri
Endüstri bitkileri!! Boya ve tanen bitkileri
Endüstri bitkileri!! Kauçuk, reçine ve sak?z bitkileri
Endüstri bitkileri!! Endüstriyel Ya? ve mum bitkileri
Endüstri bitkileri!! ?eker, ni?asta ve selüloz ürünleri
Baharat bitkileri
Uyar?c? bitkiler |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Tanımı, tarihçesi, araştırma metotları |
Uzaktan Eğitim |
2 |
araştırma metotları |
Uzaktan Eğitim |
3 |
araştırma metotları, Bitkisel ürünlerin özellikleri ve önemi, |
Uzaktan Eğitim |
4 |
araştırma metotları, Besin bitkileri, Ekonomik bitkilerle kültür bitkileri arasındaki ilişki |
Uzaktan Eğitim |
5 |
Besin bitkileri, Algler ve mantarlar, Tahıllar ve Baklagilleri |
Uzaktan Eğitim |
6 |
Besin bitkileri, Sebze-Meyveler |
Uzaktan Eğitim |
7 |
Besin bitkileri, Yağ bitkiler |
Uzaktan Eğitim |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Endüstri bitkileri, Lif bitkileri |
Uzaktan Eğitim |
10 |
Endüstri bitkileri, Orman bitkileri |
Uzaktan Eğitim |
11 |
Boya ve tanen bitkileri |
Uzaktan Eğitim |
12 |
Kauçuk, reçine ve sakız bitkileri |
Uzaktan Eğitim |
13 |
Yağ ve mum bitkileri |
Uzaktan Eğitim |
14 |
Şeker, nişasta ve selüloz ürünleri, |
Uzaktan Eğitim |
15 |
Uyarıcı ve Baharat bitkileri |
Uzaktan Eğitim |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Ketenoğlu, O. Ve ark., Ekonomik Bitkiler, Bizim Büro Basım evi, Ankara, 2003,ISBN-975-288-641-8. |
2 |
Phillips, R. And Martyn Rix. Vegetables 270 pp. Raudan House, New York, 1993, ISBN 0-679-75024-x. |
3 |
Albert, F.H. Economic Botany, A Textbook of Useful Plants and Plant Product McGraw-Hill Book Company,Inc. New York and London, 1937. |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
Ketenoğlu, O. Ve ark., Ekonomik Bitkiler, Bizim Büro Basım evi, Ankara, 2003,ISBN-975-288-641-8.
Phillips, R. And Martyn Rix. Vegetables 270 pp. Raudan House, New York, 1993, ISBN 0-679-75024-x.
Albert, F.H. Economic Botany, A Textbook of Useful Plants and Plant Product McGraw-Hill Book Company,Inc. New York and London, 1937. |