|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 4 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Lisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | BİYOLOJİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ERDOĞAN ÇİÇEK (erdogancicek@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
ERDOĞAN ÇİÇEK, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Balık yetiştiriciliğinin öneminin kavranması, Dünya ve Türkiye'deki su ürünleri yetiştiriciliğinin ve kültürü yapılan balık türlerinin bugünkü durumunun değerlendirilmesi. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 |
PÇ-1 Biyoloji programları ile ilgili temel kavramları tanımlar PÇ-4 Biyoloji ve ilgili alanlarda biyolojik problemleri tanımlama, modelleme ve çözme becerisine sahiptir PÇ-7 Biyoloji alanındaki mevcut uygulamalar için gerekli çağdaş teknikleri ve teçhizat kullanabilme becerisine sahiptir PÇ-8 Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapar, sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir PÇ-9 Bireysel çalışma, inisiyatif kullanma ve bağımsız karar verebilme yeteneğine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade ederek iletişim kurabilme becerisine sahiptir PÇ-10 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir PÇ-11 Ulusal ve Uluslararası çağdaş sorunları izler PÇ-12 Alanı ile ilgili sahip olduğu insan sağlığı ve çevre bilinci konularındaki bilgi birikimini toplum yararına kullanır |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
|
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
1 Kültür balıkçılığının tarihçesi 2 Alabalık yetiştiriciliği 3 Sazan yetiştiriciliği 4 Alabalık ve sazanlarda görülen hastalıklar 5 Deniz ürünleri yetiştiriciliğinin tarihçesi 6 Çipura yetiştiriciliği 7 Levrek yetiştiriciliği 8 Ara sınav 9 Kefal yetiştiriciliği 10 Yassı balıkların yetiştiriciliği 11 Dil, kalkan ve pisi balığı yetiştiriciliği 12 Kafes balıkçılığı 13 Kafes balıkçılığı yapılan önemli balık türleri 14 Kafes balıkçılığının çevre üzerine etkisi 15 Önemli kafes balıkları 16 Dönem Sonu Sınavı | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Kültür balıkçılığının tarihçesi | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
2 | Alabalık yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
3 | Sazan yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
4 | Alabalık ve sazanlarda görülen hastalıklar | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
5 | Deniz ürünleri yetiştiriciliğinin tarihçesi | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
6 | Çipura yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
7 | Levrek yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
8 | Ara Sınav | |
9 | Kefal yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
10 | Yassı balıkların yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
11 | Dil, kalkan ve pisi balığı yetiştiriciliği | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
12 | Kafes balıkçılığı | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
13 | Kafes balıkçılığı yapılan önemli balık türleri | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
14 | Kafes balıkçılığının çevre üzerine etkisi | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
15 | Önemli kafes balıkları | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Emre, Y., Kürüm, V. (1998). Havuzlarda ve Kafeslerde Alabalık Yetiştiriciliği. | |
2 | Alpbaz, A. (1994). Deniz Balıkları Yetiştiriciliği | |
3 | Sarıhan, E., Tekelioğlu, N. (2006). Su Ürünleri Yetiştiriciliği | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Emre, Y., Kürüm, V. (1998). Havuzlarda ve Kafeslerde Alabalık Yetiştiriciliği. Alpbaz, A. (1994). Deniz Balıkları Yetiştiriciliği Sarıhan, E., Tekelioğlu, N. (2006). Su Ürünleri Yetiştiriciliği |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | 10 | 1 | 10 |
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 50 | 50 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 7 | 14 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 2 | 6 | 12 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 1 | 7 | 7 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 1 | 7 | 7 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 2 | 7 | 14 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 84 |