Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

TURİZM FAKÜLTESİ / GM442 - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Kodu: GM442 Adı: MEZUNİYET PROJESİ II Teorik+Uygulama: 1+1 AKTS: 3
Sınıf/Yarıyıl 4 / Bahar
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Bölümü GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı NİLÜFER ŞAHİN PERÇİN (nilufer.percin@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
EMRAH KESKİN, GÜNAY EROL, FİRDEVS YÖNET, KADER PARLAK,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Öğrencilerin lisans derslerinde aldıkları eğitimi kullanarak, tüm süreçlerini inceleyerek bir araştırma yapmalarını sağlamak.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Araştırma yapmayı bilir. PÇ-1 Ağırlama ve turizm endüstrisi alanındaki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur; gastronomi ve mutfak sanatları alanının ağırlama ve turizm endüstrisindeki yerini kavrar.
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
PÇ-21 Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
Dönem Ödevi - Proje
DÖÇ-2 Araştırma Yöntemlerini bilir. PÇ-1 Ağırlama ve turizm endüstrisi alanındaki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur; gastronomi ve mutfak sanatları alanının ağırlama ve turizm endüstrisindeki yerini kavrar.
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
PÇ-21 Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
Dönem Ödevi - Proje
DÖÇ-3 Bir araştırmayı son haline getirerek yazılı ve sözlü olarak sunabilir. PÇ-1 Ağırlama ve turizm endüstrisi alanındaki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur; gastronomi ve mutfak sanatları alanının ağırlama ve turizm endüstrisindeki yerini kavrar.
PÇ-2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
PÇ-21 Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
Seminer-Sunum-Rapor
Performans Ödevi
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Dersin tanıtımı. Proje sürecini planlama Muhtemel araştırma konularının değerlendirilmesi. Araştırmanın seçimi. Araştırmanın oluşturulması. Araştırmanın hazırlanması ve sunumu. Sürecin değerlendirilmesi.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Dersin tanıtımı Sözlü ve görsel anlatım
2 Proje sürecini planlama Sözlü ve görsel anlatım
3 Yazılan Araştırma konularının değerlendirilmesi Sözlü ve görsel anlatım
4 Yazılan Araştırma konularının değerlendirilmesi Sözlü ve görsel anlatım
5 Yazılan Araştırma konularının değerlendirilmesi Sözlü ve görsel anlatım
6 Yazılan Araştırma konularının değerlendirilmesi Sözlü ve görsel anlatım
7 Yazılan Araştırma konularının değerlendirilmesi Sözlü ve görsel anlatım
8 Ara Sınav
9 Öğrenci uygulamaları Sözlü ve görsel anlatım
10 Öğrenci uygulamaları Sözlü ve görsel anlatım
11 Öğrenci uygulamaları Sözlü ve görsel anlatım
12 Öğrenci uygulamaları Sözlü ve görsel anlatım
13 Öğrenci uygulamaları Sözlü ve görsel anlatım
14 Öğrenci uygulamaları Sözlü ve görsel anlatım
15 Sürecin değerlendirilmesi Tartışma
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Turizm Araştırmaları Enstitüsü Yazım Kılavuzu
2 Sosyal Bilimlerde Araştırma ve Tez Yazım Yöntemleri Konu Tespiti – Süreç Yönetimi – Tez Yazımı
3 Tez Yazma Makale Hazırlama ve Yayınlama Kılavuzu
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi 8 1 40
8.Dönem Ödevi 16 1 60
9.Proje
Final Sınavı

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 2 14 28
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 2 7 14
       c) Performans Ödevi 4 7 28
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 4 7 28
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 0
Ara Sınav 0
Final Sınavı İçin Hazırlık 0
Final Sınavı 0
0
0
Toplam İş Yükü 98