|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | MEHMET BÜYÜKATA (mehmetbuyukata@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
GÜNAY EROL, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Yönetim Organizasyon süreç ve fonksiyonlarını anlama ve problem çözme becerisi kazandırmak |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Yönetim organizasyon süreçlerini bilir |
PÇ- |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | Yönetim organizasyon tekniklerini bilir |
PÇ-1 Turizm ve Seyahat İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar. PÇ-4 Seyahat işletmelerinde verilen tanıtım, bilgilendirme, rehberlik, ulaşım, toplantı-kongre organizasyonu ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-3 | Yöneticilik ve liderlik uygulamalarını bilir |
PÇ-9 Edindiği teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretir. PÇ-10 İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
yönetim ile ilgili temel kavramlar,temel yönetim ilkeleri,işgücü verimliliği | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Temel Kavramlar (Yönetim, Yönetici, Organizasyon) | soru-cevap |
2 | Temel Kavramlar (Yönetim, Yönetici, Organizasyon) | soru-cevap |
3 | Temel Yönetim İlkeleri | soru-cevap |
4 | Temel Yönetim İlkeleri | soru-cevap |
5 | turizm işletmelerinde verimlilik ölçmenin amaç ve faydaları | soru-cevap |
6 | turizm işletmelerinde verimlilik ölçmenin amaç ve faydaları | soru-cevap |
7 | genel tekrar | soru-cevap |
8 | Ara Sınav | |
9 | işgücü verimliliği,sermaye verimliliği, toplam faktör verimliliği | soru-cevap |
10 | turizm işletmelerinde verimliği etkileyen faktörler | soru-cevap |
11 | verimliliği artırma teknikleri ve modelleri | soru-cevap |
12 | turizm işletmelerinde etkinlik ve ölçümü; | soru-cevap |
13 | kalite kavramı, kalitesizlik maliyetleri, kalite ölçümü | soru-cevap |
14 | Müşteri ve iş tatmini | soru-cevap |
15 | Müşteri ve iş tatmini | soru-cevap |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Meslek Yüksek Okulları İçin Yönetim ve Organizasyon, PROF. DR. Mümin ERTÜRK, Beta Yayınları | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
internet,kitap vb yazılı kaynaklar |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 10 | 30 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 10 | 30 |
c) Performans Ödevi | 3 | 3 | 9 |
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 3 | 3 | 9 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 3 | 4 | 12 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 4 | 4 | 16 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 136 |