Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GM-214 - GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Kodu: GM-214 Adı: TEKNİK İNGİLİZCE II Teorik+Uygulama: 2+0 AKTS: 2
Sınıf/Yarıyıl 2 / Bahar
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı FEYZA KIROĞLU ZORLUGENÇ (fkzorlugenc@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Teknik yazım prensiplerini, Gıda mühendisliğinde kullanılan kavram ve terimleri, ilgili örneklerle birlikte öğretmek.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 Teknik yazımı oluşturan ögeleri açıklayabilir. PÇ-1 Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahiptir.
PÇ-3 Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz etme bilgi ve becerisine sahiptir.
PÇ-7 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
PÇ-8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
PÇ-9 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 Özet çıkarabilir. PÇ-1 Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahiptir.
PÇ-3 Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz etme bilgi ve becerisine sahiptir.
PÇ-7 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
PÇ-8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
PÇ-9 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 Teknik yazılarda paragraf analizi yapabilir PÇ-1 Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahiptir.
PÇ-3 Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz etme bilgi ve becerisine sahiptir.
PÇ-7 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
PÇ-8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
PÇ-9 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Gıda mühendisliğinde kullanılan terimler, temel kavramlar, gıda işleme terimlerini açıklayabilir. PÇ-1 Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahiptir.
PÇ-3 Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz etme bilgi ve becerisine sahiptir.
PÇ-7 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
PÇ-8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
PÇ-9 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-5 Alanıyla ilgili İngilizce kendini ifade edebilir PÇ-1 Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahiptir.
PÇ-3 Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz etme bilgi ve becerisine sahiptir.
PÇ-7 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
PÇ-8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Cümlelerin yeniden ifade edilmesi, bağlamsal kaynaklar, işlev ve amacın ifade edilmesi, ilgileme cümleleri, teknik yazımı oluşturan ögeler, özet çıkarma, teknik yazılarda paragraf analizi, gıda kimyasında kullanılan terimler, gıda mühendisliğinde kullanılan temel kavramlar, gıda işleme terimleri.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Seviye belirleme testlerinin yapılması Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
2 Cümlenin gramer yapısı Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
3 İngilizce olarak cümlelerin bağlanması, bağlaç kullanımlarıyla ilgili örnekler Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
4 Mektup yazma planı, teknik mektup yazımı Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
5 Özgeçmiş yazma, çeşitli formlarda geçen terimler ve form doldurma Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
6 Teknik paragraflardan çeviri yapma yöntemleri Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
7 İş mektuplarında yaygın olarak kullanılan cümle kalıpları Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
8 Ara Sınav
9 Ticari yazışmalarda kullanılan mektup örneklerinin incelenmesi Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
10 Gıda kimyasında kullanılan terimler ve cümle örnekleri Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
11 Gıda mühendisliğinde kullanılan temel kavramlar, gıda işleme terimleri Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
12 Mesleki nitelikli makale çevirilerinin yapılması, (Özet giriş kısımları) Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
13 Mesleki nitelikli makale çevirilerinin yapılması, (Materyal-metot, tartışma-sonuç kısımları) Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
14 Çeşitli gıda prosesleriyle ilgili öğrenci sunumları Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
15 Çeşitli gıda prosesleriyle ilgili öğrenci sunumları Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Gaman, P.M., Sherrington, K.B., 1997. Introduction to food science, the Science of Food
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 2 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 2 14 28
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 0
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 0
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 7 14
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 2 7 14
Final Sınavı 2 1 2
0
0
Toplam İş Yükü 59