|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 2 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Lisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | DUYGU EREN (deren@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | Konuklara dostça davranır ve onlarla içten ilgilenir. |
PÇ-1 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. PÇ-6 Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
DÖÇ-2 | Barda servis edilen içkilerin; servisini ve alkollü alkolsüz içeceklerle hazırlanan karışımları hazırlar. |
PÇ-2 Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur PÇ-5 Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir. PÇ-6 Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. |
Yazılı Sınav Uygulama Sınavı |
DÖÇ-3 | İçecek ve içki kavramlarını kavrama ve barlar hakkında genel bilgiye sahip olur. |
PÇ-7 Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır. PÇ-19 Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur ve bu bilgileri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir. |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-4 | İçki hazırlanmasını ve içki servisini bilir |
PÇ-7 Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır. |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Barda kullanılan terimler | Anlatma Yöntemi |
2 | Bar yöneticisinin görevleri | Anlatma Yöntemi |
3 | Konukların beklentilerinin yönetilmesi | Anlatma Yöntemi |
4 | Bira ve şarap servisi | Anlatma Yöntemi |
5 | Sorumluluk alınarak alkol tüketiminin kontrol altında tutulması | Anlatma Yöntemi |
6 | İçeceklerin karıştırılması | Anlatma Yöntemi |
7 | İçeceklerin karıştırılması | Anlatma Yöntemi |
8 | Ara Sınav | |
9 | Kullanılan ekipmanlar | Anlatma Yöntemi |
10 | Müşteri ilişkilerinin yönetimi | Anlatma Yöntemi |
11 | Alkolsüz içecekler | Anlatma Yöntemi |
12 | Bar stoğu | Anlatma Yöntemi |
13 | Bar çeşitleri | Anlatma Yöntemi |
14 | Alkollü içecekler | Anlatma Yöntemi |
15 | Bar işletmesi pazarlaması | Anlatma Yöntemi |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ/ Doç. Dr. Alptekin Sökmen | |
2 | BANKET VE SERVİS YÖNETİMİ/ Dr. Hüseyin Altınel | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 2 | 14 | 28 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 1 | 10 | 10 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 5 | 1 | 5 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 5 | 1 | 5 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 5 | 1 | 5 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 5 | 1 | 5 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 60 |