Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

AVANOS GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU / ORT 219 - ORGANİK TARIM

Kodu: ORT 219 Adı: ORGANİK ÜRÜN İŞLEME TEKNOLOJİLERİ VE PAZARLAMA Teorik+Uygulama: 2+1 AKTS: 3
Sınıf/Yarıyıl 2 / Güz
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Seçmeli
Bölümü ORGANİK TARIM
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı CEVAHİR ALTINKAYNAK (caltinkaynak@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
AYBEY İMAMOĞLU,
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 İşlemede kullanılan teknolojileri ve özelliklerini organik ürünlerle anlayabilir. PÇ-13 Tarımsal üretim ve pazarlamada sorunlar ile çözüm önerileri hakkında bilgiye sahiptir.
PÇ-21 Güncel olay ve gelişmelere duyarlıdır ve bu gelişmeleri izler.
PÇ-28 Alanı ile ilgili çalışmalarda ilgili sorunları belirleme ve çözüm üretme bilgisine sahiptir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 organik ürünlerin konvansiyel ürünlerden daha farklı muhafaza edildiği bilincine varabilir PÇ-13 Tarımsal üretim ve pazarlamada sorunlar ile çözüm önerileri hakkında bilgiye sahiptir.
PÇ-28 Alanı ile ilgili çalışmalarda ilgili sorunları belirleme ve çözüm üretme bilgisine sahiptir.
Yazılı Sınav
DÖÇ-3 Organik Ürünlerin muhafazasında geleneksel ürünlere göre nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlayabilir. PÇ-7 Alanı ile ilgili modern tarım tekniklerini takip eder ve pratiğe aktarır.
PÇ-9 Organik Tarım Programı ile ilgili pratik uygulamalarda kullanılacak gerekli ekipmanı kullanma yeteneği sergiler.
Yazılı Sınav
DÖÇ-4 Organik Ürünlerin Pazarlama aşamalarını kavrayabilir. PÇ-13 Tarımsal üretim ve pazarlamada sorunlar ile çözüm önerileri hakkında bilgiye sahiptir.
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Organik tarım kavramı anlatım soru ve cevap
2 Organik tarım ürün sistemi ve özellikleri anlatım soru ve cevap
3 Organik tarım ürün sistemi ve özellikleri anlatım soru ve cevap
4 Organik tarım ürün sistemi ve özellikleri anlatım soru ve cevap
5 Organik tarım ürünleri pazarlaması ve pazarlama bileşenleri anlatım soru ve cevap
6 Organik tarım ürünleri pazarlaması ve pazarlama bileşenleri anlatım soru ve cevap
7 Organik tarım ürünleri pazarlaması ve pazarlama bileşenleri anlatım soru ve cevap
8 Ara Sınav
9 Organik tarım alanında faaliyet gösteren uluslar arası kuruluşlar anlatım soru ve cevap
10 Organik tarımla ilgili dünyada önemli pazarlar anlatım soru ve cevap
11 Organik tarımla ilgili dünyada önemli pazarlar anlatım soru ve cevap
12 Türkiye de organik tarımın gelişimi anlatım soru ve cevap
13 Türkiye de organik tarımın gelişimi anlatım soru ve cevap
14 Türkiye'de organik tarım ürünleri ile ilgili tüketici tercihleri anlatım soru ve cevap
15 Türkiye'de organik tarım ürünleri pazarının büyüklüğü ve dağıtım kanalları anlatım soru ve cevap
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Tarımsal Pazarlama, Ziraat fakültesi yayınları no: 1467, Ders Kitabı : 435. 1996, Turan GÜNEŞ
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 3 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 14 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 2 10 20
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 0
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 2 5 10
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 2 8 16
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 90