| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
| DÖÇ-1 |
Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin uygulanmasında temel işlem basamaklarının öğrenilmesi |
PÇ-6 Gıda teknolojisinde uygulanan modern teknik ve yöntemler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olma
|
Yazılı Sınav |
| DÖÇ-2 |
Yeni işleme yöntemleri için mühendislik tasarım prensiplerinin dikkate alınması hususunda bilgi sahibi olunması |
PÇ-5 Sistem ve süreç tasarımlarında yeni ve orijinal fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olma
PÇ-6 Gıda teknolojisinde uygulanan modern teknik ve yöntemler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olma
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
| Dersin İçeriği |
| Gıda işlemede yeni teknikler arasında yer alan ohmik, mikrodalga, kızılötesi, radyo frekans, vurgulu elektriksel alan, yüksek hidrostatik basınç, morötesi ve günışığı uygulamaları, ultrases ve vakumda işleme uygulamaları |
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
| Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 |
Isıl gıda işleme teknolojileri |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 2 |
Isıl gıda işleme teknolojileri |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 3 |
Isıl olmayan güncel gıda işleme teknolojileri |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 4 |
Isıl olmayan güncel gıda işleme teknolojileri |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 5 |
Isıl olmayan güncel gıda işleme teknolojileri |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 6 |
Mikrobiyal ürünler
vitaminler
amino asitler
tatlandırıcılar
polisakkaritler
bakteriosinler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 7 |
Mikrobiyal ürünler
vitaminler
amino asitler
tatlandırıcılar
polisakkaritler
bakteriosinler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 8 |
Ara Sınav |
|
| 9 |
Enzimler (YG, SCMB)
temeller
uygulamalar
kaynaklar (GM ve GM olmayan)
hareketsizleştirme
aktiviteyi etkileyen faktörler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 10 |
Enzimler (YG, SCMB)
temeller
uygulamalar
kaynaklar (GM ve GM olmayan)
hareketsizleştirme
aktiviteyi etkileyen faktörler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 11 |
Yeni termal olmayan koruma teknolojileri (NB)
- baktofugasyon ve mikrofiltrasyon
- kimyasal / biyokimyasal yöntemler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 12 |
Yeni termal olmayan koruma teknolojileri (NB)
- baktofugasyon ve mikrofiltrasyon
- kimyasal / biyokimyasal yöntemler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 13 |
Yeni termal olmayan koruma teknolojileri (NB)
- baktofugasyon ve mikrofiltrasyon
- kimyasal / biyokimyasal yöntemler |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 14 |
gıda işleme ve atık işleme uygulamaları / katma değer |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 15 |
gıda işleme ve atık işleme uygulamaları / katma değer |
Anlatma Yöntemi
Kaynak Tarama |
| 16 |
Final Sınavı |
|
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|