Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GM-725 - GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DOKTORA)

Kodu: GM-725 Adı: TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ Teorik+Uygulama: 3+0 AKTS: 6
Sınıf/Yarıyıl 1 / Güz
Ders Düzeyi Yükseklisans
Ders Türü Seçmeli
Bölümü GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DOKTORA)
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı KAMİL EMRE GERÇEKASLAN (emre@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
Tahıl ürünlerinde kalite kavramını incelemek

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 tahıl ürünlerini anlatabilir PÇ-7 Lisans seviyesinde ders verebilme donanımına sahip olma
PÇ-8 Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar
Yazılı Sınav
DÖÇ-2 tahıl ürünlerinde analiz yapabilir PÇ-7 Lisans seviyesinde ders verebilme donanımına sahip olma
PÇ-8 Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar
Yazılı Sınav
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
Tahıl ve ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Tahıllardan numune alma yöntemleri Anlatım ve laboratuar uygulaması
2 Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, Anlatım ve laboratuar uygulaması
3 Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, Anlatım ve laboratuar uygulaması
4 Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, Anlatım ve laboratuar uygulaması
5 Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, Anlatım ve laboratuar uygulaması
6 Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, Anlatım ve laboratuar uygulaması
7 Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, Anlatım ve laboratuar uygulaması
8 Ara Sınav
9 Unlardan numune alma yöntemleri Anlatım ve laboratuar uygulaması
10 Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri Anlatım ve laboratuar uygulaması
11 Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri Anlatım ve laboratuar uygulaması
12 Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri Anlatım ve laboratuar uygulaması
13 Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. Anlatım ve laboratuar uygulaması
14 Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. Anlatım ve laboratuar uygulaması
15 Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. Anlatım ve laboratuar uygulaması
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Pomeranz, Y. 1988. Wheat Chemistry and Technology, AACC, St.Paul. Minnesota, USA
2 Pyler, E.J. 1988. Baking Science and Technology, Sosland Publishing Company, Kansas, USA
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 2 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 14 3 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 14 3 42
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 14 2 28
       c) Performans Ödevi 0
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 0
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 2 5 10
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 7 2 14
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 14 2 28
Final Sınavı 2 1 2
0
0
Toplam İş Yükü 167