| Dersin İçeriği |
| Tahıl ve ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri |
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
| Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 |
Tahıllardan numune alma yöntemleri |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 2 |
Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 3 |
Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 4 |
Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 5 |
Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 6 |
Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 7 |
Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 8 |
Ara Sınav |
|
| 9 |
Unlardan numune alma yöntemleri |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 10 |
Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 11 |
Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 12 |
Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 13 |
Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 14 |
Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 15 |
Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
| 16 |
Final Sınavı |
|
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
| 1 |
Pomeranz, Y. 1988. Wheat Chemistry and Technology, AACC, St.Paul. Minnesota, USA |
| 2 |
Pyler, E.J. 1988. Baking Science and Technology, Sosland Publishing Company, Kansas, USA |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|