|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Yükseklisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DOKTORA) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | KAMİL EMRE GERÇEKASLAN (emre@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Tahıl ürünlerinde kalite kavramını incelemek |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | tahıl ürünlerini anlatabilir |
PÇ-7 Lisans seviyesinde ders verebilme donanımına sahip olma
PÇ-8 Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar |
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 | tahıl ürünlerinde analiz yapabilir |
PÇ-7 Lisans seviyesinde ders verebilme donanımına sahip olma
PÇ-8 Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar |
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Tahıl ve ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Tahıllardan numune alma yöntemleri | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
2 | Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
3 | Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
4 | Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
5 | Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
6 | Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
7 | Tahılların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal olarak değerlendirilmeleri, | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
8 | Ara Sınav | |
9 | Unlardan numune alma yöntemleri | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
10 | Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
11 | Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
12 | Unların fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değerlendirilmeleri | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
13 | Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
14 | Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
15 | Ekmek ve unlu mamullerde kalite kontrolü. | Anlatım ve laboratuar uygulaması |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Pomeranz, Y. 1988. Wheat Chemistry and Technology, AACC, St.Paul. Minnesota, USA | |
2 | Pyler, E.J. 1988. Baking Science and Technology, Sosland Publishing Company, Kansas, USA | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 2 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 14 | 3 | 42 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 14 | 2 | 28 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 2 | 5 | 10 |
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 7 | 2 | 14 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı | 2 | 1 | 2 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 167 |