Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
proteinleri tanımlayabilir |
PÇ-10 Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma
PÇ-11 Çalışmalarının sonuçlarını ulusal ve uluslar arası ortamlarda sistematik bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarabilme becerisine sahip olma
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
proteinlerin özellikleri hakkında bilgi verebilir. |
PÇ-7 Lisans seviyesinde ders verebilme donanımına sahip olma
PÇ-10 Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Gıda proteinlerinin tanıtımı, fizikokimyasal ve teknolojik özellikleri |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Temel kaynaklar ve fizikokimyasal özellikler |
Konu anlatımı, soru cevap |
2 |
Tayin yöntemleri |
Konu anlatımı, soru cevap |
3 |
İzolasyon, saflaştırma ve karakterizasyon |
Konu anlatımı, soru cevap |
4 |
Fonksiyonel özelliklere giriş, film ve köpük oluşturma |
Konu anlatımı, soru cevap |
5 |
Jel ve emülsiyon oluşturma |
Konu anlatımı, soru cevap |
6 |
Protein modifikasyonları |
Konu anlatımı, soru cevap |
7 |
İşleme sırasında etkileşim ve değişimler |
Konu anlatımı, soru cevap |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Tahıl ve soya proteinleri |
Konu anlatımı, soru cevap |
10 |
Süt proteinleri |
Konu anlatımı, soru cevap |
11 |
Et proteinleri |
Konu anlatımı, soru cevap |
12 |
Gıda endüstrisinde protein uygulamaları |
Konu anlatımı, soru cevap |
13 |
Protein beslenme ilişkisi |
Konu anlatımı, soru cevap |
14 |
Protein biyoteknoloji ilşkisi |
Konu anlatımı, soru cevap |
15 |
Genel değerlendirme |
Konu anlatımı, soru cevap |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
1. Belitz,H.-D. and W. Grosch. 1999. Food Chemistry. Translated by D. Hadziyev (English), Springer-Werlag, Berlin. 2. Bollag, D.M., Rozycki, D. & S.J. Edelstein. 1996. Protein methods. Wiley-Liss, NY. |
2 |
Kinsella, J.E. and W.G. Soucie. 1989. Food Proteins. American Oil Chemists’ Soc., USA |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|