Dersin İçeriği |
Gıdanın makro ve mikro besin öğeleri üzerine çeşitli gıda işleme yöntemlerinin etkileri, ısıl olmayan gıda işleme yöntemlerinin etkileri, biyoaktif gıda bileşenleri üzerine etkiler |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Giriş Gıda işleme ve lipitler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
2 |
Gıda işleme ve karbonhidratlar |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
3 |
Gıda işleme ve proteinler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
4 |
Gıda işleme ve proteinler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
5 |
Gıda işleme ve mikro besin öğeleri |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
6 |
Yeni teknolojiler ve biyoaktif bileşikler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
7 |
Yeni teknolojiler ve biyoaktif bileşikler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Proje fikri oluşturma |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
10 |
Proje hazırlığı |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
11 |
Proje sunum hazırlığı |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
12 |
Projelerin sunumu |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
13 |
Projelerin sunumu |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
14 |
Gıda işlemenin gıdanın mikroyapısı üzerine etkisi |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
15 |
Dersin genel değerlendirmesi |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
Neilson, A.; Ferruzzi, M.; Coulston, A.; Boushey, C., Bioavailability and metabolism of bioactive compounds from foods. Nutrition in the Prevention and Treatment of Disease 2012, 407-423. |
2 |
Patil, B. S.; Jayaprakasha, G.; Chidambara Murthy, K.; Vikram, A., Bioactive compounds: historical perspectives, opportunities, and challenges. Journal of agricultural and food chemistry 2009, 57, 8142-8160. |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|