| Dersin İçeriği |
| Gıda kaynaklı mikrobiyal zehirlenmeler. |
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
| Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 |
Gıda kaynaklı bakteriyel hastalıklar: İntoksikasyon tipi zehirlenmeler; Stafilokok zehirlenmesi |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 2 |
Botulizm |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 3 |
Gıda enfeksiyonları: Salmonellozis ve Perfringens zehirlenmesi |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 4 |
Diğer gıda enfeksiyonları |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 5 |
Enterovirulent E. coli,Listeriozis gıda enfeksiyonları |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 6 |
Vibrio parahaemolyticus,Yersiniozis, Shigellozis,Brusellozis gıda enfeksiyonları |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 7 |
Campylobacter jejuni,Bacillus cereus,Streptokok gıda enfeksiyonları |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 8 |
Ara Sınav |
|
| 9 |
Aeromonas hydrophila,Mycobacterium tuberculosis,Q humması gıda enfeksiyonları |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 10 |
Küfler:mikotoksinler-mikotoksikozisler;aflatoksinler |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 11 |
Patulin, Okratoksin,Sterigmatosistin |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 12 |
Rokfortin,penisilik asit,zearalenon, rubratoksin |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 13 |
Strinin,Ergot alkoloidleri,Alimenter toksik aleukia |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 14 |
Viral gıda enfeksiyonları |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 15 |
Protozoonlar ve alglerin yol açtığı gıda zehirlenmeleri |
Anlatım, tartışma veya uzaktan eğitim |
| 16 |
Final Sınavı |
|
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
| 1 |
Modern Food Microbiology 1993.J.M.Jay.Pub. by V.R.Reinhold.N.Y. |
| 2 |
Food Microbiology 1977.W.C.Frazier.D.C.Westholf.Mc Graw Hill. |
| 3 |
Gıda Mikrobiyolojisi.1998,Ünlütürk,A.Turantaş.,F.Mengitan Basımevi. |
| 4 |
Gıda Mikrobiyoloijisi uygulamaları 2005.Halkman.A.K. |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|