Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Et teknolojisi alanında sağlıklı ürün tasarımı, fonksiyonel et ürünü kavramları hakkında bilgi edinilmesi |
PÇ-13 Gıda sanayiinin sorunlarının çözümünde aktif rol alabilme
|
Yazılı Sınav |
DÖÇ-2 |
Yenilikçi yaklaşımlarla et ürünü formülasyonu oluşturabilme, ürün kalitesini değerlendirebilme konularında mühendislik bakış açısının geliştirilmesi. |
PÇ-5 Sistem ve süreç tasarımlarında yeni ve orijinal fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olma
PÇ-8 Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar
|
Yazılı Sınav |
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Ders kapsamında fonksiyonel ürün tanımı, fonksiyonel et ürünleri geliştirme stratejileri kapsamında tuz, toplam yağ, toplam doymuş yağ, toplam enerji ve katkı maddeleri kullanımının azaltılması konusunda uygulanan işlemler ve fonksiyonel et ürünleri üretimine yönelik yapılan güncel çalışmalar hakkında bilgi verilecektir. |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Fonksiyonel et ürünü kavramı |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
2 |
Hayvan besleme ve fonksiyonel et kavramı ilişkisi |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
3 |
Ette bulunan biyoaktif bileşenler ve bu bileşenlerden fonksiyonel katkı olarak yararlanılması |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
4 |
Fonksiyonel et ürünleri ve yağ ilişkisi |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
5 |
Fonksiyonel et ürünleri ve yağ ilişkisi |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
6 |
Et ürünlerinde farklı ekstraktların (meyve, sebze ve çeşitli bitkisel ekstraktlar) kullanımı |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
7 |
Et ürünlerinde farklı ekstraktların (meyve, sebze ve çeşitli bitkisel ekstraktlar) kullanımı |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Et ürünlerinde farklı ekstraktların (meyve, sebze ve çeşitli bitkisel ekstraktlar) kullanımı |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
10 |
Et ürünlerinde tuzun azaltılması stratejileri |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
11 |
Et ürünlerinde nitrit/nitrat ve fosfatın azaltılması stratejileri |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
12 |
Et ürünlerinde nitrit/nitrat ve fosfatın azaltılması stratejileri |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
13 |
Et ürünlerinde fonksiyonel mikroorganizmaların kullanımı ve etkileri |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
14 |
Et ürünlerinde fonksiyonel mikroorganizmaların kullanımı ve etkileri |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
15 |
Et ürünlerinde fonksiyonel mikroorganizmaların kullanımı ve etkileri |
Tartışma Yöntemi
Kaynak Tarama
Beyin Fırtınası |
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
|