Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) |
PÇ |
ODY |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: |
|
|
DÖÇ-1 |
Gıda hijyeni genel bilgilerine sahip olur |
PÇ-12 Bilimsel bilgiyi kullanıma sokar, metotlarını tanır.
|
|
DÖÇ-2 |
Gıdalarda üreyen mikroorganizmaları öğrenir |
PÇ-12 Bilimsel bilgiyi kullanıma sokar, metotlarını tanır.
|
|
DÖÇ-3 |
AB Gıda Mevzuatı kapsamında kamu, sanayi/Pazar ve tüketicilerin üstendikleri sorumlulukların ele alınması |
PÇ-23 Analiz etme ve sentezleme becerisi
|
|
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği |
Bu ders, Gıda Güvenliği, Gıdalarda Mikroorganizmaların Gelişmesini Etkileyen Faktörler, Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler, Gıda Kaynaklı Virüsler, Gıda Kaynaklı Parazitler, Kimyasal Gıda Güvenliği Tehlikeleri, Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrol Sistemleri, Gıda Kaynaklı Patojenlerin Epidemiyolojisini kapsamaktadır. |
Haftalık Detaylı Ders İçeriği |
Hafta |
Detaylı İçerik |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 |
Gıda hijyenine giriş |
Sunum anlatım, soru- cevap
|
2 |
Gıda hijyeni hakkında genel bilgi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
3 |
Sütün bileşimi- sütün oluşumu-süt hijyeni
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
4 |
Sütün nitelikleri, Süt İşletmelerinde miktar ölçümü+Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması+Sütün temizlenmesi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
5 |
Gıdalarda mikroorganizmaların gelişimi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
6 |
Et ürünlerinin üretiminde uygulanan temel işlemler ve et ürünlerinin sınıflandırılması
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
7 |
Emülsiyon teknolojisi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
8 |
Ara Sınav |
|
9 |
Salam üretim teknolojisi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
10 |
Fermente sucuk teknolojisi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
11 |
Gıdalarda kimyasal maddeler
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
12 |
Gıda kalite kontrolü
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
13 |
Gıdalardaki patojenlerin epidemiyolojisi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
14 |
Gıdalardaki patojenlerin epidemiyolojisi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
15 |
Gıdalardaki patojenlerin epidemiyolojisi
|
Sunum anlatım, soru- cevap
|
16 |
Final Sınavı |
|
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap |
1 |
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3628 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2456 GIDA GÜVENLİĞİNİN TEMEL PRENSİPLERİ |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri |
Ders Kitabı, Projeksiyon, Bilgisayar
|