| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | 
		PÇ | 
		ODY | 
	
	
		| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | 
		 | 
		 | 
	
		
		| DÖÇ-1 | 
		Hayvancılık sektörü ile ilgili temel ekonomik kavramları ve prensipleri tanımlayabilecek. | 
		
		
			
		 
			PÇ-20 Çalışma alanı ile ilgili mevzuatları tanımlar ve güncellenen mevzuatı takip eder.  
			
		 | 
		   | 
	
		
		| DÖÇ-2 | 
		Hayvancılık ekonomisi ve hayvancılık işletmelerine ait özellikleri tanımlayabilecek. | 
		
		
			
		 
			PÇ-14 Mesleki yetenek ve yetki-sorumluluklarından yola çıkarak toplum bilinci ile planlanan sosyal projelere katkı sağlar (çiftçi bilgilendirme toplantılarında kuramsal/uygulamalı çalışmalarda yer alır, vb).  
			
		 | 
		   | 
	
		
		| DÖÇ-3 | 
		Türkiye’de izlenen hayvancılık politikaları, hayvansal ürünlerde pazarlama ve örgütlenme konularını kavrayabilecektir. | 
		
		
			
		 
			PÇ-14 Mesleki yetenek ve yetki-sorumluluklarından yola çıkarak toplum bilinci ile planlanan sosyal projelere katkı sağlar (çiftçi bilgilendirme toplantılarında kuramsal/uygulamalı çalışmalarda yer alır, vb).  
			
		 | 
		   | 
	
		
		| DÖÇ-4 | 
		Hayvancılık işletmelerinde kuruluş yeri seçimi ve etkili faktörleri açıklar. | 
		
		
			
		 
			PÇ-20 Çalışma alanı ile ilgili mevzuatları tanımlar ve güncellenen mevzuatı takip eder.  
			
		 | 
		   | 
	
		
		PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi | 
	
	
		| Dersin İçeriği | 
	
	
		| Bu ders, genel İşletmecilik bilgilerini kavramak ve hayvancılık işletmelerini bu çerçevede değerlendirmeyi kapsamaktadır. | 
	
	
		| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | 
	
	
		| Hafta | 
		Detaylı İçerik | 
		Öğretim Yöntem ve Teknikleri | 
	
	
		
		| 1 | 
		Ekonomi Bilimine Giriş | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 2 | 
		Hayvancılık Ekonomisi ve Kapsamı | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 3 | 
		Hayvancılık Ekonomisi ve Kapsamı | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 4 | 
		Temel Makro Ekonomik Konular | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 5 | 
		Temel Makro Ekonomik Konular | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 6 | 
		Hayvansal Ürünlerde Arz-Talep ve Fiyat Mekanizması | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 7 | 
		Hayvansal Ürünlerde Arz-Talep ve Fiyat Mekanizması | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 8 | 
		Ara Sınav | 
		 | 
	
		
		| 9 | 
		Hayvancılık İşletmelerinde Kuruluş Yeri Seçimi | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 10 | 
		Hayvancılık İşletmelerinde Kuruluş Yeri Seçimi | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 11 | 
		Hayvancılık İşletmelerinde Girdi Tedariki ve Üretimi | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 12 | 
		Hayvancılık İşletmelerinde Girdi Tedariki ve Üretimi | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 13 | 
		Hayvancılık Sektöründe Pazarlama ve Örgütlenme | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 14 | 
		Hayvancılık Sektöründe Pazarlama ve Örgütlenme | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
		
		| 15 | 
		Türkiye’de Hayvancılık Politikaları | 
		sunum anlatım, soru- cevap | 
	
	
	
		| 16 | 
		Final Sınavı | 
		 | 
	
	
	
		| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | 
	
		
		| 1 | 
		Hayvancılık Ekonomisi,2011. Anadolu Üniversitesi Yayın No: 2361, Editör:Engin SAKARYA | 
	
		
		| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | 
	
	
		| Ders Kitabı, Projeksiyon, Bilgisayar |