|
|||||
| Sınıf/Yarıyıl | 1 / Bahar | ||||
| Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
| Ders Türü | Zorunlu | ||||
| Bölümü | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ | ||||
| Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
| Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
| Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
| Öğretim Elemanı | FURKAN SOYSALDI (furkansoysaldi@nevsehir.edu.tr) | ||||
| Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
HAYRULLAH ÇETİN, | ||||
| Öğretim Dili | Türkçe | ||||
| Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
| Dersin Amacı | |||||
| Turizm ve konaklama endüstrisini tanıyabilme, konaklama işletmelerinde tüm departmanları tanımak ve yönetimsel faaliyetlerini kavrayabilme | |||||
| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
| DÖÇ-1 | Turizm sektöründe faaliyet gösteren otel işletmelerinin sınıflandırabilir |
PÇ-4 Otel işletmelerinde verilen konaklama, yeme içme ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. |
Yazılı Sınav |
| DÖÇ-2 | Otel işletmelerinin organizasyon yapısını anlatabilir. |
PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
PÇ-4 Otel işletmelerinde verilen konaklama, yeme içme ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. |
Yazılı Sınav |
| DÖÇ-3 | Otel işletmelerinde işletme ve yönetim fonksiyonlarını anlatabilir. |
PÇ-1 Turizm ve otel İşletmeciliği ile ilgili temel kavramları tanımlar.
PÇ-4 Otel işletmelerinde verilen konaklama, yeme içme ve diğer hizmetlerin nasıl organize edildiğini ve sunulduğunu bilir. |
Yazılı Sınav |
| PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
|||
| Dersin İçeriği | ||
| Turizm ve konaklama endüstrisi, genel sınıflaması, tanımı, özellikleri, otel işletmelerinin kuruluş yeri, yatırımı, yatırım maliyeti, finansmanı ve verimlilik hesaplamaları, otel işletmelerinin yönetimi ve yönetim fonksiyonları | ||
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
| Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 | Otel Endüstrisinin tanımı, tarihçesi, gelişimi ve özellikleri | anlatım |
| 2 | Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması | anlatım |
| 3 | Otel İşletmesi kuruluş işlemleri | anlatım |
| 4 | Otel İşletmesi yatırımları ve Finansmanı | anlatım |
| 5 | Otel İşletmesi organizasyon yapısı ve departmanları | anlatım |
| 6 | Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri | anlatım |
| 7 | Otel İşletmesi departmanlarının örgütsel işlevleri | anlatım |
| 8 | Ara Sınav | |
| 9 | Otel İşletmelerinde yönetici ve departman müdürleri | anlatım |
| 10 | Otel İşletmelerinde Yönetim | anlatım |
| 11 | Otel İşletmelerinde Yönetim ve Yönetim Fonksiyonları | anlatım |
| 12 | Otel İşletmelerinde işgören yönetimi | anlatım |
| 13 | Otel yönetiminde lider ve liderlik | anlatım |
| 14 | Otel İşletmelerinde Stres yönetimi | anlatım |
| 15 | Genel değerlendirme | anlatım |
| 16 | Final Sınavı | |
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
| 1 | Otel İşletmeciliği, Nazmi KOZAK, Detay Yay, 2008, Ankara | |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
| kitap, projeksiyon, cd | ||
| Ölçme Yöntemi | |||
| Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
| Ara Sınav | 8 | 40 | |
| Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
| 1.Sözlü Sınav | |||
| 2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
| 3.Laboratuvar Sınavı | |||
| 4.Sunum | |||
| 5.Rapor | |||
| 6.Seminer | |||
| 7.Performans Ödevi | |||
| 8.Dönem Ödevi | |||
| 9.Proje | |||
| Final Sınavı | 16 | 60 | |
| Öğrenci İş Yükü | |||
| İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
| Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
| Sınıf Dışı Çalışma | |||
| a) Okuma | 2 | 2 | 4 |
| b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 2 | 4 | 8 |
| c) Performans Ödevi | 0 | ||
| d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 0 | ||
| e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
| Sözlü Sınav | 0 | ||
| Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
| Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
| Ara Sınav İçin Hazırlık | 8 | 2 | 16 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı İçin Hazırlık | 9 | 2 | 18 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| 0 | |||
| 0 | |||
| Toplam İş Yükü | 90 | ||