|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Bahar | ||||
Ders Düzeyi | Yükseklisans | ||||
Ders Türü | Seçmeli | ||||
Bölümü | BİYOLOJİ (YÜKSEK LİSANS) | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ERDOĞAN ÇİÇEK (erdogancicek@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
ERDOĞAN ÇİÇEK, | ||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
Balık yetiştirmenin bazı temel kavramlarını anlamak |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 |
PÇ-1 Biyoloji alanındaki güncel ve en iyi uygulamaları da içeren ileri bilgiye sahiptir, bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve istatistik metotları kullanarak analiz eder ve yorumlar PÇ-2 Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, kontrollü deneyler planlar ve ilgili alanda orijinal araştırmalar gerçekleştirir PÇ-4 Alanında edindiği bilgilerle doktora programına, AR-GE birimlerine veya mesleki alandaki işlere girebilme yetenek ve özelliklerine sahiptir PÇ-5 Mesleki alanla ilgili her faaliyette, bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir PÇ-7 Biyoloji alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır PÇ-8 Biyolojinin gelişmesinde yer alan önemli kişileri, olay ve olguları, alanının uygulamalarına etkileri açısından değerlendirir PÇ-9 Biyolojideki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır |
Yazılı Sınav Seminer-Sunum-Rapor |
|
DÖÇ-2 | Balıkların sindirim sistemini öğrenir |
PÇ- |
|
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
Giriş (Balık yetiştiriciliğinin tarımdaki önemi ve gelişimi). Balık yetiştirme işletmelerinin kurulmasında gözetilecek temel kurallar. Kültür balıkçılığı işletmelerinde yer alan birimler Balık üretim tesislerinin sınıflandırılması, su kaynağı ve özellikleri. Balık yetiştirmede kullanılan teknik ve yöntemler, Alabalık yetiştiriciliği. Alabalık yetiştiriciliğinde kullanılan suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri. Alabalıklarda yavru üretimi ve kuluçkalıklar Arasınav Sazan yetiştiriciliği. Sazan yetiştiriciliğinde kullanılan havuzlar. Sazan yetiştiriciliğinde su kalitesi ve besleme. Yılan balığı yetiştiriciliği. Kefal yetiştiriciliği. Levrek yetiştiriciliği. Genel değerlendirme Dönem Sonu Sınavı | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | Giriş (Balık yetiştiriciliğinin tarımdaki önemi ve gelişimi). | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
2 | Balık yetiştirme işletmelerinin kurulmasında gözetilecek temel kurallar. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
3 | Kültür balıkçılığı işletmelerinde yer alan birimler | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
4 | Balık üretim tesislerinin sınıflandırılması, su kaynağı ve özellikleri. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
5 | Balık yetiştirmede kullanılan teknik ve yöntemler, Alabalık yetiştiriciliği. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
6 | Alabalık yetiştiriciliğinde kullanılan suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
7 | Alabalıklarda yavru üretimi ve kuluçkalıklar | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
8 | Ara Sınav | |
9 | Sazan yetiştiriciliği. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
10 | Sazan yetiştiriciliğinde kullanılan havuzlar. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
11 | Sazan yetiştiriciliğinde su kalitesi ve besleme. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
12 | Yılan balığı yetiştiriciliği. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
13 | Kefal yetiştiriciliği. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
14 | Levrek yetiştiriciliği. | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
15 | Genel değerlendirme | sözlü anlatım, ppt sunum, soru cevap, |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | İç su balıkları yetiştiriciliği, Nazmi Tekelioğlu.Adana Nobel yayıncılık, 278 s. | |
2 | Balık Üretimi, Prof. Dr. Ercan Sarıhan, Adana Nobel yayıncılık, 175 s. | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
İç su balıkları yetiştiriciliği, Nazmi Tekelioğlu.Adana Nobel yayıncılık, 278 s. Balık Üretimi, Prof. Dr. Ercan Sarıhan, Adana Nobel yayıncılık, 175 s. |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | 10 | 1 | 10 |
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 50 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 2 | 14 | 28 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 14 | 42 |
c) Performans Ödevi | 0 | ||
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 3 | 7 | 21 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 3 | 7 | 21 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 7 | 4 | 28 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 184 |