|
|||||
| Sınıf/Yarıyıl | 1 / Güz | ||||
| Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
| Ders Türü | Zorunlu | ||||
| Bölümü | SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ | ||||
| Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
| Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
| Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
| Öğretim Elemanı | ARİF NİHAT SAMUR (asamur@nevsehir.edu.tr) | ||||
| Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
| Öğretim Dili | Türkçe | ||||
| Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
| Dersin Amacı | |||||
| İşletmeyi fonksiyonlarına göre tanımak ve işletmenin işleyişini kavramaktır. | |||||
| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
| DÖÇ-1 | İşletme kavramını, tarihsel gelişimini, türleri ve sınıflandırılmasını öğrenebilir. |
PÇ-3 Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır. PÇ-10 Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur. PÇ-32 İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar. |
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
| DÖÇ-2 | İşletmenin iç ve dış çevre ile olan ilişkilerini açıklayabilir. |
PÇ-3 Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır. PÇ-10 Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur. PÇ-16 Değişken koşullara uyum sağlayabilme beceri ve yetileri kazanır. |
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
| DÖÇ-3 | İşletme işlevlerini ( yönetim, pazarlama, üretim, finansman, muhasebe, vb ) ve bunlar arasındaki ilişkileri kavrayabillir. |
PÇ-32 İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar. PÇ-33 İşletmeyi iç ve dış çevresiyle birlikte var oluş nedenini analiz eder. |
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
| DÖÇ-4 |
PÇ- |
||
| PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
|||
| Dersin İçeriği | ||
| İşletmenin temel kavramları, amaçları ve çevreleri ile ilişkileri, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kuruluş çalışmaları, büyüklüğü ve kapasitesi, işletme fonksiyonları. | ||
| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
| Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
| 1 | İşletme ve işletmecilik kavramları | Görsel Anlatım |
| 2 | İşletmelerin sınıflandırılması | Görsel Anlatım |
| 3 | İşletmenin çevresi | Görsel Anlatım |
| 4 | İşletmenin amaç ve sorumlulukları | Görsel Anlatım |
| 5 | Kuruluş yeri ve seçimi | Görsel Anlatım |
| 6 | Kuruluş yeri etkenleri | Görsel Anlatım |
| 7 | Kapasite | Görsel Anlatım |
| 8 | Ara Sınav | |
| 9 | İşletme yönetim fonksiyonları | Görsel Anlatım |
| 10 | İşletme yönetim fonksiyonları | Görsel Anlatım |
| 11 | İşletme yönetim fonksiyonları | Görsel Anlatım |
| 12 | üretim fonksiyonu | Görsel Anlatım |
| 13 | Pazarlama fonksiyonu | Görsel Anlatım |
| 14 | Finansman fonksiyonu | Görsel Anlatım |
| 15 | İnsan kaynakları fonksiyonu | Görsel Anlatım |
| 16 | Final Sınavı | |
| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
| 1 | Genel işletme, Prof.Dr. Halil Can | |
| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
| ders kitabı, ders notu, slayt sunum, bilgisayar, projeksiyon | ||
| Ölçme Yöntemi | |||
| Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
| Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
| Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
| 1.Sözlü Sınav | |||
| 2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
| 3.Laboratuvar Sınavı | |||
| 4.Sunum | |||
| 5.Rapor | |||
| 6.Seminer | |||
| 7.Performans Ödevi | |||
| 8.Dönem Ödevi | |||
| 9.Proje | |||
| Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
| Öğrenci İş Yükü | |||
| İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
| Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
| Sınıf Dışı Çalışma | |||
| a) Okuma | 3 | 5 | 15 |
| b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 5 | 15 |
| c) Performans Ödevi | 3 | 4 | 12 |
| d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 2 | 2 | 4 |
| e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
| Sözlü Sınav | 0 | ||
| Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
| Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
| Ara Sınav İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| 0 | |||
| 0 | |||
| Toplam İş Yükü | 120 | ||