|
|||||
Sınıf/Yarıyıl | 1 / Güz | ||||
Ders Düzeyi | Önlisans | ||||
Ders Türü | Zorunlu | ||||
Bölümü | SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ | ||||
Ön Koşul Dersleri | Yok | ||||
Öğretim Sistemi | Örgün | ||||
Ders Süresi | 14 Hafta | ||||
Öğretim Elemanı | ARİF NİHAT SAMUR (asamur@nevsehir.edu.tr) | ||||
Diğer Öğretim Elemanı/Elemanları |
|||||
Öğretim Dili | Türkçe | ||||
Sınıf Dışı Uygulama/Staj | Yok | ||||
Dersin Amacı | |||||
İşletmeyi fonksiyonlarına göre tanımak ve işletmenin işleyişini kavramaktır. |
Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | PÇ | ODY | |
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | |||
DÖÇ-1 | İşletme kavramını, tarihsel gelişimini, türleri ve sınıflandırılmasını öğrenebilir. |
PÇ-3 Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır. PÇ-10 Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur. PÇ-32 İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar. |
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
DÖÇ-2 | İşletmenin iç ve dış çevre ile olan ilişkilerini açıklayabilir. |
PÇ-3 Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır. PÇ-10 Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur. PÇ-16 Değişken koşullara uyum sağlayabilme beceri ve yetileri kazanır. |
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
DÖÇ-3 | İşletme işlevlerini ( yönetim, pazarlama, üretim, finansman, muhasebe, vb ) ve bunlar arasındaki ilişkileri kavrayabillir. |
PÇ-32 İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar. PÇ-33 İşletmeyi iç ve dış çevresiyle birlikte var oluş nedenini analiz eder. |
Yazılı Sınav Performans Ödevi |
DÖÇ-4 |
PÇ- |
||
PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi |
Dersin İçeriği | ||
İşletmenin temel kavramları, amaçları ve çevreleri ile ilişkileri, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kuruluş çalışmaları, büyüklüğü ve kapasitesi, işletme fonksiyonları. | ||
Haftalık Detaylı Ders İçeriği | ||
Hafta | Detaylı İçerik | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1 | İşletme ve işletmecilik kavramları | Görsel Anlatım |
2 | İşletmelerin sınıflandırılması | Görsel Anlatım |
3 | İşletmenin çevresi | Görsel Anlatım |
4 | İşletmenin amaç ve sorumlulukları | Görsel Anlatım |
5 | Kuruluş yeri ve seçimi | Görsel Anlatım |
6 | Kuruluş yeri etkenleri | Görsel Anlatım |
7 | Kapasite | Görsel Anlatım |
8 | Ara Sınav | |
9 | İşletme yönetim fonksiyonları | Görsel Anlatım |
10 | İşletme yönetim fonksiyonları | Görsel Anlatım |
11 | İşletme yönetim fonksiyonları | Görsel Anlatım |
12 | üretim fonksiyonu | Görsel Anlatım |
13 | Pazarlama fonksiyonu | Görsel Anlatım |
14 | Finansman fonksiyonu | Görsel Anlatım |
15 | İnsan kaynakları fonksiyonu | Görsel Anlatım |
16 | Final Sınavı | |
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | ||
1 | Genel işletme, Prof.Dr. Halil Can | |
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | ||
ders kitabı, ders notu, slayt sunum, bilgisayar, projeksiyon |
Ölçme Yöntemi | |||
Yöntem | Hafta | Süre (Saat) | Katkı(%) |
Ara Sınav | 8 | 1 | 40 |
Diğer Ölçme Yöntemleri | |||
1.Sözlü Sınav | |||
2.Kısa Sınav (Quiz) | |||
3.Laboratuvar Sınavı | |||
4.Sunum | |||
5.Rapor | |||
6.Seminer | |||
7.Performans Ödevi | |||
8.Dönem Ödevi | |||
9.Proje | |||
Final Sınavı | 16 | 1 | 60 |
Öğrenci İş Yükü | |||
İşlem Adı | Haftalık Saat | Sayı | İş Yükü |
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) | 3 | 14 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma | |||
a) Okuma | 3 | 5 | 15 |
b) İnternette/Kütüphanede Tarama | 3 | 5 | 15 |
c) Performans Ödevi | 3 | 4 | 12 |
d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama | 2 | 2 | 4 |
e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama | 0 | ||
Sözlü Sınav | 0 | ||
Kısa Sınav (Quiz) | 0 | ||
Laboratuvar Sınavı | 0 | ||
Ara Sınav İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı İçin Hazırlık | 3 | 5 | 15 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
0 | |||
0 | |||
Toplam İş Yükü | 120 |