Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

KOZAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU / STİ101 - SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ

Kodu: STİ101 Adı: GENEL İŞLETME Teorik+Uygulama: 3+0 AKTS: 4
Sınıf/Yarıyıl 1 / Güz
Ders Düzeyi Önlisans
Ders Türü Zorunlu
Bölümü SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ
Ön Koşul Dersleri Yok
Öğretim Sistemi Örgün
Ders Süresi 14 Hafta
Öğretim Elemanı ARİF NİHAT SAMUR (asamur@nevsehir.edu.tr)
Diğer Öğretim
Elemanı/Elemanları
Öğretim Dili Türkçe
Sınıf Dışı Uygulama/Staj Yok
Dersin Amacı
İşletmeyi fonksiyonlarına göre tanımak ve işletmenin işleyişini kavramaktır.

Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) ODY
Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler:
DÖÇ-1 İşletme kavramını, tarihsel gelişimini, türleri ve sınıflandırılmasını öğrenebilir. PÇ-3 Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır.
PÇ-10 Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur.
PÇ-32 İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar.
Yazılı Sınav
Performans Ödevi
DÖÇ-2 İşletmenin iç ve dış çevre ile olan ilişkilerini açıklayabilir. PÇ-3 Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır.
PÇ-10 Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur.
PÇ-16 Değişken koşullara uyum sağlayabilme beceri ve yetileri kazanır.
Yazılı Sınav
Performans Ödevi
DÖÇ-3 İşletme işlevlerini ( yönetim, pazarlama, üretim, finansman, muhasebe, vb ) ve bunlar arasındaki ilişkileri kavrayabillir. PÇ-32 İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar.
PÇ-33 İşletmeyi iç ve dış çevresiyle birlikte var oluş nedenini analiz eder.
Yazılı Sınav
Performans Ödevi
DÖÇ-4 PÇ-
PÇ: Bölüm program çıktıları
ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi

Dersin İçeriği
İşletmenin temel kavramları, amaçları ve çevreleri ile ilişkileri, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kuruluş çalışmaları, büyüklüğü ve kapasitesi, işletme fonksiyonları.
Haftalık Detaylı Ders İçeriği
Hafta Detaylı İçerik Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 İşletme ve işletmecilik kavramları Görsel Anlatım
2 İşletmelerin sınıflandırılması Görsel Anlatım
3 İşletmenin çevresi Görsel Anlatım
4 İşletmenin amaç ve sorumlulukları Görsel Anlatım
5 Kuruluş yeri ve seçimi Görsel Anlatım
6 Kuruluş yeri etkenleri Görsel Anlatım
7 Kapasite Görsel Anlatım
8 Ara Sınav
9 İşletme yönetim fonksiyonları Görsel Anlatım
10 İşletme yönetim fonksiyonları Görsel Anlatım
11 İşletme yönetim fonksiyonları Görsel Anlatım
12 üretim fonksiyonu Görsel Anlatım
13 Pazarlama fonksiyonu Görsel Anlatım
14 Finansman fonksiyonu Görsel Anlatım
15 İnsan kaynakları fonksiyonu Görsel Anlatım
16 Final Sınavı
Ders Kitabı / Yardımcı Kitap
1 Genel işletme, Prof.Dr. Halil Can
Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri
ders kitabı, ders notu, slayt sunum, bilgisayar, projeksiyon

Ölçme Yöntemi
Yöntem Hafta Süre (Saat) Katkı(%)
Ara Sınav 8 1 40
Diğer Ölçme Yöntemleri
1.Sözlü Sınav
2.Kısa Sınav (Quiz)
3.Laboratuvar Sınavı
4.Sunum
5.Rapor
6.Seminer
7.Performans Ödevi
8.Dönem Ödevi
9.Proje
Final Sınavı 16 1 60

Öğrenci İş Yükü
İşlem Adı Haftalık Saat Sayı İş Yükü
Haftalık Ders Saati (Teorik+Uygulama) 3 14 42
Sınıf Dışı Çalışma
       a) Okuma 3 5 15
       b) İnternette/Kütüphanede Tarama 3 5 15
       c) Performans Ödevi 3 4 12
       d) Seminer/Sunum/Rapor Hazırlama 2 2 4
       e) Dönem Ödevi/Proje Hazırlama 0
Sözlü Sınav 0
Kısa Sınav (Quiz) 0
Laboratuvar Sınavı 0
Ara Sınav İçin Hazırlık 3 5 15
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı İçin Hazırlık 3 5 15
Final Sınavı 1 1 1
0
0
Toplam İş Yükü 120