| Ders Öğrenme Çıktıları (DÖÇ) | 
		PÇ | 
		ODY | 
	
	
		| Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler: | 
		 | 
		 | 
	
		
		| DÖÇ-1 | 
		Kalite ile ilgili temel tanımalar, kalitenin boyutları, kalite karakteristikleri, dizayn kalitesi, uygunluk kalitesi gibi temel tanımların kavranabilmesi | 
		
		
			
		 
			PÇ-5 Sistem ve süreç tasarımlarında yeni ve orijinal fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olma
 PÇ-10 Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma
  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		| DÖÇ-2 | 
		Kalite sağlama sistemi ve toplam kalite yönetimi ilkelerinin anlaşılması ve sistemin çalıştırılmasında kalite çemberlerinin öneminin kavranması | 
		
		
			
		 
			PÇ-8 Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar
 PÇ-10 Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma
  
			
		 | 
		 Yazılı Sınav   | 
	
		
		PÇ: Bölüm program çıktıları ÖDY: Ölçme ve değerlendirme yöntemi | 
	
	
		| Dersin İçeriği | 
	
	
		| The aim of this course is to inform about quality systems applied in industry and service sector and to provide the ability to work as a quality control engineer. | 
	
	
		| Haftalık Detaylı Ders İçeriği | 
	
	
		| Hafta | 
		Detaylı İçerik | 
		Öğretim Yöntem ve Teknikleri | 
	
	
		
		| 1 | 
		Kalite ile ilgili temel tanımalar, kalitenin boyutları | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 2 | 
		Kalite ile ilgili temel tanımalar, kalitenin boyutları | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 3 | 
		Kalite karakteristikleri, dizayn kalitesi, uygunluk kalitesi | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 4 | 
		Kalite kontrol faaliyetlerinin tarihsel gelişimi, toplam kalite kavramını gelişimi | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 5 | 
		ISO 9000 kalite sistem standartları | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 6 | 
		ISO 9000 kalite sistem standartları | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 7 | 
		HACCP İlkeleri ve uygulaması | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 8 | 
		Ara Sınav | 
		 | 
	
		
		| 9 | 
		HACCP İlkeleri ve uygulaması | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 10 | 
		Kalite yönetim sistemi-kalite sisteminin kurulması kalite politikası | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 11 | 
		Kalite yönetim sistemi-kalite sisteminin kurulması kalite politikası | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 12 | 
		Dökümantasyon, kalite el kitabı Dökümantasyon,, kalite el kitabı | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 13 | 
		Kalite planları, kalite kayıtları, kalite maliyetleri, kaliteye teşvik, iç kalite tetkik | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
		
		| 14 | 
		İstatistiksel kalite kontrolunda kullanılan teknikler. | 
		Anlatma Yöntemi
Tartışma Yöntemi
Soru Cevap | 
	
	
	
		| 15 | 
		Final Sınavı | 
		 | 
	
	
	
		| Ders Kitabı / Yardımcı Kitap | 
	
		
		| Ders Araç - Gereç ve Malzemeleri | 
	
	
		 |