Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ / BANKACILIK VE FİNANS

Kuruluş

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme, İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümü olmak üzere Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Bakanlar Kurulunun 01.09.1997 tarihli kararıyla, 03.09.1997 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak kurulmuştur. Fakültemiz, 29.05.2007 Tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanun ile kurulan Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlanmıştır. 2015 yılında Fakültemiz Bankacılık ve Finans Bölümü kurulmuştur. Eğitim dili Türkçedir.


Kazanılan Yeterlilik

Program derslerinin (toplam 240 AKTS) tümünü başarı ile tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler bankacılık ve finans alanında lisans diploması almaya hak kazanırlar.


Yeterlilik Düzeyi

Lisans


Kabul ve Kayıt Şartları

Türk üniversitelerinde eğitim ve öğretim görmek isteyen lise mezunu öğrencilerin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testleri) sınavlarından yeterli puanı almaları gerekmektedir. Öğrencilerin tercih işlemelerine göre yerleştirmeler ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılmaktadır. Nevşehir Üniversitesi Finans ve Bankacılık Bölümüne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin üniversite ana sayfasında ilan edilen evrakları temin ederek belirlenen tarihler arasında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Yurt dışından öğrenci kabulünde, ÖSYM’nin belirlediği kriterler ve üniversitenin ayırdığı kontenjan dikkate alınmaktadır.


Önceki Öğrenimin Tanınması

Türk Yüksek Öğretim kurullarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Nevşehir Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.


Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Finans ve Bankacılık alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir.


Program Profili

Finans ve Bankacılık Bölümü ulusal ve uluslararası düzeyde kamu ve özel kesimin gereksinim duyduğu, çağın gereklerine uygun işletmecilik, girişimcilik ve yöneticilik formasyonu ve becerileriyle donatılmış insan kaynağını hazırlama ve yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Finans ve Bankacılık Bölümü, iç ve dış etkinliklerini ve görevlerini, çizdiği vizyon ve belirlediği misyon çerçevesinde bağlı olduğu dekanlık ve üst kuruluş olarak rektörlük üzerinden yürütür. Finans ve Bankacılık Bölümü, öğrencilerini kamu ve özel sektöre yönelik olarak birçok alanda istihdam edilecek şekilde yetiştirir. İşletme Bölümünün etkileşim halinde olduğu paydaşlar; SPK, Borsa İstanbul, bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kumumu, bankalar, Sanayi Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıklara bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlar ile üniversiteler, araştırma kurumları, enstitüler şeklinde özetlenebilir. Finans ve Bankacılık bölümü sahip olduğu zengin ve nitelikli öğretim elemanı kadrosu ile öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermeye çalışmaktadır. Bölümde BAP ve TUBİTAK destekli projeler yürütülmektedir. Finans ve Bankacılık bölümü, gerçekleştirdiği akademik çalışmaları ile ülke ve dünya bilimine, yetiştirdiği vasıflı öğrencilerle ülkemiz istihdam piyasasına ve bölgesel bazda faaliyet gösteren işletmelerle kurduğu ilişkilerle de üniversite sanayi işbirliğine önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir.


Program Çıktıları

PÇ-1 İşletme finansmanı konusunda temel bilgileri kavrama, kullanabilme, değerlendirme ve yorum yapabilme, ekonomik-sosyal ve mali gelişmeleri analiz edebilme, finansal sistemleri anlama, finansal planlama ve işletmelere ait mali tabloları yorumlama konularında bilgi sahibi olur.
PÇ-2 Finansın çeşitli alanlarındaki (bankacılık, dış ticaret, factoring, leasing işlemleri, finansal piyasa ve borsa işlemleri, risk yönetimi, kredi yönetimi, işletme finansmanı vb.) temel kavramlarını anlar ve anlatabilir.
PÇ-3 İşletmelerde finansal yönetim işlevini (analiz, planlama/bütçeleme, yatırım, finansman ve denetim) yerine getirme, yatırım projeleri hazırlama, değerleme, yönetme ve yatırım stratejileri geliştirme konularında yeterli bilgiye sahip olur.
PÇ-4 Finansal piyasa (para ve sermaye piyasaları) araçlarını tanır, belirli risk düzeyinde en yüksek getiriyi sağlayacak portföyler oluşturabilir ve bu portföyleri yönetebilir.
PÇ-5 Ulusal / uluslararası finansal piyasa ve kurumları hakkında yeterli düzeyde bilgiye sahip olur ve bu alanlardaki değişim ve yenilikleri takip edebilir.
PÇ-6 Finansal / bankacılık ürün ve hizmetler ile bu ürün ve hizmetlerin pazarlaması hakkında gerekli bilgiye sahip olur.
PÇ-7 Muhasebenin işletmeler açısından önemi ve kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olur ve bu bilgileri kullanabilir.
PÇ-8 Bu bölümü başarı ile bitiren öğrenciler: (1) İşletmeciliğin temel kavramları, işletmenin temel fonksiyonları, işletme biliminin tarihsel gelişimi, diğer bilim dallarıyla olan ilişkileri, işletmeler ve çevreleri, işletmenin amaçları, fizibilite etütleri, işletme işlevleri, firmalar arası işbirlikleri ve girişimcilik konularında ileri düzeyde bilgiye sahiptir ve bu konularda yönetsel kararları alır ve uygular.
PÇ-9 Modern yönetim perspektifi ile örgütsel düzeyde analiz yapma ve tasarlama, işletme yönetiminin; planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetim işlevlerini kavrama, anlatma ve uygulama konusunda bilgi sahibi olur.
PÇ-10 İşletme yönetimi, stratejik yönetim, insan kaynakları yönetimi, örgütsel davranış, girişimcilik ve etik konusundaki süreçler, teoriler ve kavramları açıklayabilme ve analiz edebilme becerisine sahip olur.
PÇ-11 Organizasyonlardaki insan ve insan davranışı ile algı, tutum ve kişilik gibi konuların yanı sıra son yıllarda örgütsel davranış alanında ortaya çıkan yeni kavram teknik ve uygulamalara ilişkin ileri düzeyde akademik bilgi ve birikime sahip olur.
PÇ-12 Küreselleşme sürecinde işletmelerin sürekliliklerini sağlama noktalarında, pazar araştırması, bilgi sistemleri, tüketici davranışları, stratejik pazarlama, küresel pazarlar, ürün ve hizmet stratejileri, ürün hayat eğrisi, fiyatlama, tedarik zinciri konularını anlar ve kavrar.
PÇ-13 Matematik, istatistik ve ekonometri alanlarında beceri kazanma, sayısal verilerden faydalanarak geliştirilecek olan istatistiksel ve ekonometrik çözümlemeler ile daha etkin kararlar alabilme, alınacak kararların sonuçlarını öngörebilme ve doğru tahminlerde bulunabilme ve sebep-sonuç ilişkilerini yorumlama becerisi kazanır.
PÇ-14 Para, banka ve finansal sistemin temel öğeleri ve bu öğelerin işleyişlerini yorumlama becerisine sahip olur.
PÇ-15 İktisadi konularda temel kavramlar ve ekonomik göstergeler hakkında bilgilere sahip olur.
PÇ-16 Bir ekonomideki karar birimlerinin, tüketicilerin ve firmaların, nasıl karar aldıkları ve piyasada birbirlerini nasıl etkilediklerini analiz edebilmek için gerekli bilgilere kuramsal ve uygulama düzeyinde sahip olur.
PÇ-17 Bireyler, piyasalar ve ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerin işleyiş kurallarına dair temel bilgilere sahip olur.
PÇ-18 Temel hukuk bilgisinin yanı sıra, asgari düzeyde borçlar hukuku, ticaret hukuku, bankacılık hukuku, sermaye piyasası hukuku ve kıymetli evrak hukuku bilgisine sahip olur.
PÇ-19 Bilişim teknolojileri başta olmak üzere analitik düşünme gibi işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanır.
PÇ-20 Yaşam boyu öğrenme davranışına sahip, iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına yatkın, inisiyatif sahibi, analitik ve eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerine sahip, kendini ifade etmede ve kurumunu temsil etmede Türkçeyi ve mesleki yabancı dil bilgisini yazılı ve sözlü iletişimde kullanabilme becerilerine sahip olur.
PÇ-21 Bilimsel araştırma yapmak için araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır.
PÇ-22 Atatürk ilke ve inkılapları ile Türk dilinin temel özellikleri hakkında bilgiye sahip olur.
PÇ-23 Sanatsal ve sportif konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir.
PÇ-24 Dünya kültürlerine açık, farklı inanç, düşünce ve yaşam biçimlerine saygılı, bilimsel düşünce çerçevesinde bilgiyi sorgulama yetkinliğine sahip olur.
PÇ-25 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar; bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde kullanır.

TYYÇ-Program Çıktıları Matrisi
TYYC PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25
1- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. X X X X X X X X X X X X X X X
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. X X X X X X X X X X X X X X X
2- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. X X X X X X X X X X X X X X X X X X
1- Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. X X X X X X X X X X X X X X X X
2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. X X X X X X X X X X X X X X X X X
3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. X X X X X X X X X X X X X X X
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. X X X X X X X X X X X X X X X X X
2- Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. X X X X X
3- Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. X X
1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. X X X X X X X X X X X X X X X X X
3- Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. X X X X X
4- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. X
5- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. X X
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. X X X X X X X X X
2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. X X X X

Bölümden mezun olacak öğrenciler; banka ve özel finans kuruluşları, sigorta işletmeleri, menkul kıymet aracı kurumları, para ve sermaye piyasalarında faaliyette bulunan kuruluşlar, denetim firmaları, danışmanlık şirketleri, leasing ve factoring kuruluşlarında istihdam edilebilecektir.


Üst Derece Programlarına Geçiş

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Finans ve Bankacılık Bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.


1. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
AİT 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
BF 107 BANKACILIĞA GİRİŞ 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 4
BF 101 GENEL İŞLETME-I 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 4
BF 105 GENEL MUHASEBE-I 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 4
BF 111 HUKUKA GİRİŞ 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 3
BF 109 MATEMATİK-I 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 5
BF 103 MİKRO İKTİSADA GİRİŞ 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 3
TDL 101 TÜRK DİLİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
YBD 101 YABANCI DİL I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 3
Toplam:
30

2. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
AİT 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
BF 108 BANKACILIK İLKELERİ VE YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 3
BF 112 BORÇLAR HUKUKU 3 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 3
BF 102 DAVRANIŞ BİLİMLERİ 3 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
BF 106 GENEL MUHASEBE-II 3 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
BF 104 MAKRO İKTİSADA GİRİŞ 3 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
BF 110 MATEMATİK-II 3 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 5
TDL 102 TÜRK DİLİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
YBD 102 YABANCI DİL II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 3
Toplam:
30

3. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 203 BANKACILIK HİZMET VE ÜRÜNLERİ 3 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 4
BF 201 FİNANSAL YÖNETİM I 3 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 4
BF 205 İSTATİSTİK I 3 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 5
BF 211 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 3 Saat 0 Saat 2 Güz Zorunlu 4
BF 207 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI I 2 Saat 2 Saat 2 Güz Zorunlu 4
BF 3 SEÇİMLİK DERS HAVUZU 3 - Saat - Saat 2 Güz Seçmeli 9
Toplam:
30

4. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 202 FİNANSAL YÖNETİM II 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
BF 206 İSTATİSTİK II 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 5
BF 204 PARA VE BANKA 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
BF 208 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI II 2 Saat 2 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
BF 210 TİCARET HUKUKU 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Zorunlu 4
BF 4 SEÇİMLİK DERS HAVUZU 4 - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 9
Toplam:
30

5. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF307 EKONOMETRİ 3 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 5
BF 303 MALİ TABLOLAR ANALİZİ 3 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 4
BF 301 SERMAYE PİYASASI VE BORSA 3 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 5
BF 305 SİGORTACILIK 3 Saat 0 Saat 3 Güz Zorunlu 5
BF 5 SEÇİMLİK DERS HAVUZU 5 - Saat - Saat 3 Güz Seçmeli 11
Toplam:
30

6. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 308 BANKACILIK HUKUKU 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 4
BF 306 BANKACILIK İŞLEMLERİ MUHASEBESİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 5
BF 304 BANKACILIKTA KREDİ YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 5
BF 302 PORTFÖY YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Zorunlu 5
BF 6 SEÇİMLİK DERS HAVUZU 6 - Saat - Saat 3 Bahar Seçmeli 11
Toplam:
30

7. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 403 BANKALARDA AKTİF PASİF YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 6
BF401 STAJ 2 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 6
BF 405 ULUSLARARASI FİNANS 3 Saat 0 Saat 4 Güz Zorunlu 6
BF 7 SEÇİMLİK DERS HAVUZU 7 - Saat - Saat 4 Güz Seçmeli 12
Toplam:
30

8. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 408 BANKACILIKTA DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 6
BF 404 MENKUL KIYMET DEĞERLEMESİ 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 6
BF 406 RİSK YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Zorunlu 6
BF 8 SEÇİMLİK DERS HAVUZU 8 - Saat - Saat 4 Bahar Seçmeli 12
Toplam:
30

SEÇİMLİK DERS HAVUZU 3

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BKE 201 BİLİMSEL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER I 0 Saat 1 Saat 2 Güz Seçmeli 1
BF 217 İLETİŞİM 3 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 4
BF 213 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 3 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 4
BF 215 MİKRO EKONOMİK ANALİZ 3 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 4
BF 219 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 3 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 4
BF 221 PAZARLAMA İLKELERİ 3 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 4
BF 209 TÜRK VERGİ SİSTEMİ 3 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 4

SEÇİMLİK DERS HAVUZU 4

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BKE 202 BİLİMSEL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER II 0 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 1
BF 212 FİNANS MATEMATİĞİ 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4
BF 216 FİNANSAL HİZMETLER PAZARLAMASI 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4
BF 222 GİRİŞİMCİLİK 4 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4
BF 214 KAMBİYO SİSTEMLERİ VE MEVZUATI 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4
BF 220 MAKRO EKONOMİK ANALİZ 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4
BF 218 YÖNETİM VE ORGANİZASYON 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4

SEÇİMLİK DERS HAVUZU 5

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 317 AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE 3 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 4
BF 313 GAYRİMENKUL DEĞERLEMESİ 3 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 4
BF 315 MESLEKİ İNGİLİZCE I 3 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 4
OSD1 ORTAK SEÇİMLİK DERS I 2 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 3
BF 311 SERMAYE PİYASASI HUKUKU 3 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 4
BF319 TÜKETİCİ DAVRANIŞI 3 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 4
BF 309 YATIRIM PROJE ANALİZİ 3 Saat 0 Saat 3 Güz Seçmeli 4

SEÇİMLİK DERS HAVUZU 6

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 320 BAĞIMSIZ DENETİM VE KAMUYU AYDINLATMA 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
BF 314 İCRA VE İFLAS HUKUKU 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
BF324 İNOVASYON YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli
BF 316 KAMU MALİYESİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
BF 318 MESLEKİ İNGİLİZCE II 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
BF322 MÜŞTERİ DENEYİMİ YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
OSD2 ORTAK SEÇİMLİK DERS II 2 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 3
BF 310 ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4
BF 312 ULUSLARARASI BANKACILIK 3 Saat 0 Saat 3 Bahar Seçmeli 4

SEÇİMLİK DERS HAVUZU 7

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 411 ANAYASA HUKUKU 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF429 DİJİTAL PAZARLAMA 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 421 FİNANSAL KRİZLER 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 413 FİNANSAL KURUMLAR 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 423 İKTİSADİ BÜTÜNLEŞME VE AVRUPA BİRLİĞİ 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 427 İŞARET DİLİ 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 409 İŞLETME SERMAYESİ YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 425 MENKUL KIYMETLERİN VERGİLENDİRMESİ 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 419 MESLEKİ İNGİLİZCE III 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 417 UYGULAMALI FİNANSAL EKONOMETRİ I 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4
BF 415 YÖNETİM MUHASEBESİ 3 Saat 0 Saat 4 Güz Seçmeli 4

SEÇİMLİK DERS HAVUZU 8

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
BF 422 GÜNCEL FİNANSAL KONULAR 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 426 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 418 KREDİ DERECELENDİRME 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 410 MESLEKİ İNGİLİZCE IV 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 420 SİGORTACILIKTA HASAR VE TAZMİNAT UYGULAMALARI 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 416 TÜRKİYE EKONOMİSİ 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 424 UYGULAMALI FİNANSAL EKONOMETRİ II 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4
BF 412 VERGİ HUKUKU 3 Saat 0 Saat 4 Bahar Seçmeli 4

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.


Mezuniyet Şartları

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve bitirme tezi veya stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.


Çalışma Şekli

Tam Zamanlı


Bölüm Olanakları

Programda kadrolu öğretim üyesi 3 kişidir. Ayrıca fakültedeki diğer bölümlerde görevli öğretim elemanları da derslere girmektedir. Fakültede kadrolu olarak toplam 40 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Fakültede bulunan konferans salonu, kütüphane, internet bağlantılı bilgisayar laboratuarı ve teknolojik donanıma sahip (projeksiyon, internet bağlantısı) sahip sınıflarda eğitim verilmektedir. Ayrıca, bankacılık ve finans sektörlerinin temsilcileri tarafından, bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığı seminerler yapılmaktadır..


Adres ve İletişim Bilgileri

Adres: Nevşehir Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Finans ve Bankacılık Bölümü, 50300, NEVŞEHİR Web Adresi: http://iibf.nevsehir.edu.tr/ Tel : 0-384-228 11 10 Faks : 0-384- 215 20 10 Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Mehmet ÖCAL Dekan (Uhdesinde) Tel : 0-384-228 11 10 /16000 e-mail : baf@nevsehir.edu.tr