Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi Paketi

Programlar Hakkında Bilgi

MESLEK YÜKSEKOKULU / KONTROL VE OTOMASYON

Kuruluş

Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu; Yükseköğretim Kurulunca Kurulun 24 Mart 2000 tarihli Genel Kurul toplantısında, 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur. Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kontrol ve Otomasyon Programı 2020–2021 öğretim yılında normal örgün öğretime başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir.


Kazanılan Yeterlilik

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere,KONTROL VE OTOMASYON alanında ön lisans diploması verilir.


Yeterlilik Düzeyi

Ön Lisans


Kabul ve Kayıt Şartları

Kontrol ve Otomasyon programına liseden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’nin ilgili türde belirlenen puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.


Önceki Öğrenimin Tanınması

Türk Yüksek öğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Nevşehir Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.


Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Kontrol ve Otomasyon alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi ve 30 iş günü staj tamamlaması gerekir.


Program Profili

Bu programın amacı, uygun teknoloji kullanımı ile bilgisayar, kontrol ve yazılım sistemlerinin bir bütün olarak ele alınıp tasarım ve uygulama ile ilgili problemlere çözüm üretilebilmesi ve gerekli uygulama alanlarında kontrol sistemlerinde ihtiyaç duyulan ara insan gücünü yetiştirerek teknolojik üretimin düşük üretim seviyesinden daha verimli bir üretim seviyesine taşınmasını amaçlamaktadır.


Program Çıktıları

PÇ-1 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu ve Atatürk İlke ve İnkılâpları hakkında bilgi sahibi olur.
PÇ-2 Türkçenin yapısal özelliklerini kavrar. Türkçeyi kullanarak etkili iletişim kurar ve araştırma, okuma ve bilgilenme yeteneklerini geliştirir.
PÇ-3 Avrupa dil portföyü A2 genel düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilgisine sahip olur.
PÇ-4 Kendi alanında veya toplumsal yaşantılarda Türkçeyi etkili şekilde kullanarak kişi ve kurumlarla sözlü, yazılı olarak iletişim kurar.
PÇ-5 Gerekli ve yeterli temel matematik bilgisine sahip olur. Mesleği ile ilgili matematiksel hesaplama, analiz ve değerlendirme yapar.
PÇ-6 Alanının gerektirdiği en az Avrupa bilgisayar kullanma lisansı temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÇ-7 Herhangi bir programa ait algoritma oluşturur ve ileri seviye programa dillerinden en az biri ile program yazar.
PÇ-8 Bilgisayar destekli çizim ilgili paket programları kullanarak mesleki plan ve projelerin çizimlerini gerçekleştirir.
PÇ-9 Enerji Sistemleri ile ilgili proje yönetimi, işyeri uygulamaları, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma konularında bilinçlenir.
PÇ-10 Temel elektriksel kavramları bilir. Elektrik devreleri ile ilgili devre çözümlerini gerçekleştirilir.
PÇ-11 Elektrik-elektronik devre ve elemanları üzerinde gerekli ölçümleri yapar.
PÇ-12 Enerji sistemlerinin tasarımı, imalatı ve işletilmesi hakkında bilgi sahibi olur
PÇ-13 Enerji alanında bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve gerektiğinde istenen ihtiyaçları karşılamak üzere modern tasarım yöntemlerini uygular.
PÇ-14 Termodinamik ile ilgili kavramları öğrenerek, gerekli analiz ve hesaplamaları yapar.
PÇ-15 Elektrik kumanda sistemlerinin ve programlanabilir denetleyicili sistemlerin tasarımı, kurulumu, bakım-onarımını yapar.
PÇ-16 İşyeri açma, işyeri yönetimi, kalite sürekliliği, iş güvenliği ve iş hayatında başarılı olma konularında gerekli bilgiye sahip olur.
PÇ-17 İhtiyaca uygun sensör veya transdüser seçimi yaparak endüstriyel uygulamalarda kullanabilir.
PÇ-18 Bilişim teknolojilerini kullanarak sahip olduğu bilgi ve beceriyi diğer kişi ve kurumlara sunar. Gerektiğinde sözlü ve yazılı iletişim olanaklarını kullanılır ve mesleki etik çerçevesinde hareket eder.
PÇ-19 Güç elektroniği alanında kullanılan yarı iletken devre elemanları hakkında bilgi sahibi olur. Bu elemanlar arasındaki farkları bilir.
PÇ-20 Elektrik motorları ve sürücü devreleri hakkında bilgi sahibi olur.
PÇ-21 Enerji takibinde kullanılan SCADA sistemleri hakkında genel bilgiye sahip olur ve gerektiğinde enerji kontrolü ve izlemesini sağlayan bir SCADA sistemi gerçekleştirilir.
PÇ-22 Güç sistemlerindeki enerji parametrelerini kullanarak güç sistemlerinin analizini gerçekleştirir.
PÇ-23 Mikrodenetleyici teknolojisi kullanarak gerekli devre tasarımları yapabilir.
PÇ-24 Temel fizik kuralları ve birimlerini bilir. Bu kuralları kullanarak enerjiler arasında dönüşümleri gerçekleştirebilir.
PÇ-25 Kontrol ve otomasyon sistemlerinin kullanıldığı yerler hakkında bilgi sahibi olur. İhtiyaca göre kontrol ve otomasyon sistemleri tasarlayabilir.
PÇ-26 Herhangi bir konu hakkında araştırma yapma ve hazırladığı çalışmayı sunma becerisi kazanır.
PÇ-27 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
PÇ-28 Derslerde öğrendiklerini, bir işletmede kullanarak uygulamasını yapar ve iş hayatının çalışma koşullarını öğrenir.
PÇ-29 2Üniversite hayatı boyunca bilimsel ve kültürel etkinliklere katılır.
PÇ-30 Bir proje konusu belirleyerek proje adımlarını planlar, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak araştırma yapar ve buna uygun olarak projeyi hazırlayıp sunar.
PÇ-31 Hibrit sistemler hakkında bilgi sahibi olur.
PÇ-32 Disiplinler arası çalışmada alan hakimiyeti sağlayabilme becerisi
PÇ-33 Sayısal elektronik elemanları ve sistemleri hakkında yeterli bilgi ve beceri sahibi olur, sayısal devre tasarımı yapar.
PÇ-34 Hidrolik ve pnömatik sistemleri tanımlar.
PÇ-35 Güncel kullanılan Mobil cihazlarını ve işletim sitemlerini tanır. Bu cihazlar için uygulamalar geliştirebilir.
PÇ-36 Sistemler arası iletişim kurmak için web teknolojilerini kullanabilir.

TYYÇ-Program Çıktıları Matrisi
TYYC PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25 PÇ-26 PÇ-27 PÇ-28 PÇ-29 PÇ-30 PÇ-31 PÇ-32 PÇ-33 PÇ-34 PÇ-35 PÇ-36
1- Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. X X X X X X X X X X X
1- Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma X X X X X X X X X X X X X X
2- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. X X X X X X X X X X X X X
1- Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. X X X
2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. X X X X
3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme. X
1- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme. X X X
2-Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme. X
3- Yaşamboyu öğrenme bilinci kazanmış olma. X X
1- Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme. X
2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. X
3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. X X
4- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. X X
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma. X X
2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. X X X

Temel Alan Yeterlilikleri-Program Çıktıları Matrisi (Mesleki Ağırlıklı)
Açıklama PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25 PÇ-26 PÇ-27 PÇ-28 PÇ-29 PÇ-30 PÇ-31 PÇ-32 PÇ-33 PÇ-34 PÇ-35 PÇ-36
Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir. X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar. X X X X X X X
Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. X X X X X X X X
Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır. X
Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar. X X X X
Bireysel olarak veya takımlarda çalışır. X X X
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur. X X X X X
Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. X X
Bilişim teknolojilerini kullanır, alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. X
Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar; orta X
Teknik resim kullanarak iletişim kurar. X
Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. X




Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ,5. Düzey )Temel Alan Yeterlilikleri (Mesleki Ağırlıklı) PROGRAM ÇIKTILARI TYYÇ
PÇ-1 PÇ-2 PÇ-3 PÇ-4 PÇ-5 PÇ-6 PÇ-7 PÇ-8 PÇ-9 PÇ-10 PÇ-11 PÇ-12 PÇ-13 PÇ-14 PÇ-15 PÇ-16 PÇ-17 PÇ-18 PÇ-19 PÇ-20 PÇ-21 PÇ-22 PÇ-23 PÇ-24 PÇ-25 PÇ-26 PÇ-27 PÇ-28 PÇ-29 PÇ-30 PÇ-31 PÇ-32 PÇ-33 PÇ-34 PÇ-35 PÇ-36
BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir. 1 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x 1- Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. -Kuramsal -Olgusal BİLGİ
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar. 1 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x 1- Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. 2 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x 2- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır. 3 x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
BECERİLER -Bilişsel -Uygulamalı Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar. 4 x x x x -Bilişsel -Uygulamalı BECERİLER
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Mühendislik takımlarında veya bireysel çalışır. 1 x x x 1- Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği x x x x 2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği x 3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde olduğunu alanındaki mesleki ve akademik gelişmeleri izleyerek gösterir, kendini sürekli yeniler. 1 x x x 1- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme. Öğrenme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği Bir mühendislik uygulaması için gerekli olan modern teknik gereç ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. 2 x 2-Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme. Öğrenme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Öğrenme Yetkinliği x x 3- Yaşamboyu öğrenme bilinci kazanmış olma. Öğrenme Yetkinliği YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 1 x 1- Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 2 x 2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik Teknik resim kullanarak teknik iletişim kurar. 3 x x 3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER İletişim ve Sosyal Yetkinlik x x 4- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. İletişim ve Sosyal Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Alana Özgü Yetkinlik Mühendislik uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir. 1 x x 1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma. Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER
YETKİNLİKLER Alana Özgü Yetkinlik x x x 2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. Alana Özgü Yetkinlik YETKİNLİKLER

Mezunların İstihdam Profili

1. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, elektrik, elektronik, bilgisayar, elektronik haberleşme, makine, imalat, mekatronik ve endüstri mühendisliği gibi birçok mühendislik alanında ve gıda, kimya, petrokimya, savunma sanayi, elektronik, v.b. sektörlerde üretim yapan işletmelerin üretim hatlarında 2. Üretim hattı kurulan birçok sektörde kullanılan makinelerin bakım, onarım, kalibrasyonu ile bu cihazların otomatik kontrolünde kullanılan kontrol cihazlarının kullanımı ve programlanması gibi işlerde 3. Neredeyse bütün üretim tesislerinin otomasyon sitemine geçmesi Kontrol ve Otomasyon Programı mezunu ara elemanlarına piyasanın talebi oldukça fazladır.


Üst Derece Programlarına Geçiş

DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir önlisans bölümü olan Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi bölümünden mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi DGS bölümleri şunlardır: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik.


1. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
KNT109 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 3
KNT103 DOĞRU AKIM DEVRE ANALİZİ 3 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 4
KNT105 ELEKTRONİK I 2 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 4
KNT101 MATEMATİK 3 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 4
KNT107 ÖLÇME TEKNİĞİ 2 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 3
KNT117 SAYISAL ELEKTRONİK 2 Saat 1 Saat 1 Güz Zorunlu 3
TDL101 TÜRK DİLİ I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
YBD101 YABANCI DİL-I 2 Saat 0 Saat 1 Güz Zorunlu 2
SEÇ K1 Seçmeli Dersler Kontrol 1. Dönem - Saat - Saat 1 Güz Seçmeli 3
Toplam:
30

2. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT102 ALTERNATİF AKIM DEVRE ANALİZİ 3 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
AİT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
KNT106 BİLGİSAYAR DESTEKLİ DEVRE TASARIMI 2 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 3
KNT126 ELEKTROMEKANİK KUMANDA SİSTEMLERİ 3 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
KNT110 ELEKTRONİK II 2 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 3
KNT104 SAYISAL TASARIM 3 Saat 1 Saat 1 Bahar Zorunlu 4
TDL102 TÜRK DİLİ II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
YBD102 YABANCI DİL-II 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Zorunlu 2
SEÇ K2 Seçmeli Dersler Kontrol 2. Dönem - Saat - Saat 1 Bahar Seçmeli 6
Toplam:
30

3. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT227 ELEKTRİK MOTORLARI VE SÜRÜCÜLERİ 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
KNT229 KONTROL SİSTEMLERİ ÖLÇME VE ALGILAYICILARI 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 3
KNT223 MİKRODENETLEYİCİLER 3 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
KNT225 OTOMATİK KONTROL 2 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 3
KNT231 PROGRAMLANABİLİR DENETLEYİCİLER VE SCADA 3 Saat 1 Saat 2 Güz Zorunlu 4
SEÇ K3 Seçmeli Dersler Kontrol 3. Dönem - Saat - Saat 2 Güz Seçmeli 6
Toplam:
24

4. Dönem Ders Planı

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
STJ250 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM 0 Saat 2 Saat 2 Bahar Zorunlu 5
SEÇ K4-1 Seçmeli Dersler Kontrol 4. Dönem A grubu - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 24
SEÇ K4-2 Seçmeli Dersler Kontrol 4. Dönem B Grubu - Saat - Saat 2 Bahar Seçmeli 24
Toplam:
53

Seçmeli Dersler Kontrol 1. Dönem

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT119 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA 2 Saat 1 Saat 1 Güz Seçmeli 4
KNT115 BİLGİ GÜVENLİĞİ 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 3
KNT111 DONANIM KURULUMU 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 3
KNT221 KALİTE GÜVENCE STANDARTLARI 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 3
KNT123 SOSYAL SORUMLULUK 2 Saat 0 Saat 1 Güz Seçmeli 3

Seçmeli Dersler Kontrol 2. Dönem

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT114 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 3
KNT112 MESLEKİ MATEMATİK 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 3
KNT128 OFİS PROGRAMLARI 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli
KNT118 YAZILIM KURULUM VE YÖNETİMİ 2 Saat 0 Saat 1 Bahar Seçmeli 3

Seçmeli Dersler Kontrol 3. Dönem

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT217 AKILLI ŞEBEKELER 2 Saat 1 Saat 2 Güz Seçmeli 3
BKE201 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER I 0 Saat 1 Saat 2 Güz Seçmeli 3
KNT233 GİRİŞİMCİLİK 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
KNT210 GÜÇ ELEKTRONİĞİ 2 Saat 1 Saat 2 Güz Seçmeli 3
KNT219 MESLEKİ YABANCI DİL 2 Saat 0 Saat 2 Güz Seçmeli 3
KNT215 SAYISAL DEVRE TASARIMI 2 Saat 1 Saat 2 Güz Seçmeli 3

Seçmeli Dersler Kontrol 4. Dönem A grubu

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT216 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT213 AYDINLATMA OTOMASYONU 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
BKE202 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER II 0 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT232 ELEKTROMANYETİK TAŞIYICILAR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
KNT228 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
KNT242 ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT206 ENDÜSTRİYEL AĞLAR 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT244 ENDÜSTRİYEL KONTROL VE ARIZA ANALİZİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
KNT214 ENDÜSTRİYEL ROBOTLAR 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT230 FİBER OPTİK HABERLEŞMESİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
GNÇ202 GÖNÜLLÜK ÇALIŞMALARI 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 4
KNT222 HABERLEŞME TEMELLERİ 3 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT240 HİDROLİK VE PNÖMATİK SİSTEMLER 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT224 MESLEK ETİĞİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
KNT238 MİKRODENETLEYİCİ UYGULAMALARI 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli
KNT220 MOBİL PROGRAMLAMA II 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT236 RADAR TEKNOLOJİSİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli
KNT218 ROBOTİK KODLAMA 2 Saat 1 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT202 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT226 TEMİZ ENERJİ KULLANIMI VE GERİ DÖNÜŞÜM 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT116 TIP ELEKTRONİĞİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli 3
KNT234 UÇAK ELEKTRİK SİSTEMLERİ 2 Saat 0 Saat 2 Bahar Seçmeli

Seçmeli Dersler Kontrol 4. Dönem B Grubu

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts

Bir Havuzla İlişkilendirilmemiş Seçmeli Dersler (Herhangi Bir Havuzla İlişkilendirilmemiş Ders Olmaması Gerekir)

Kodu Adı Teori Uygulama Sınıfı Dönemi Türü Akts
KNT205 İŞLEMSEL YÜKSELTEÇLER ( ELEKTRONİK–II) 2 Saat 1 Saat 2 Güz Seçmeli 3

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmalıdır. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, kısa sınav vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeyealınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.


Mezuniyet Şartları

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 iş günü staj tamamlamak gerekmektedir.


Çalışma Şekli

Tam Zamanlı


Bölüm Olanakları

Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri 8 öğretim görevlisi ile yürütülmektedir. Bölümümüzde dersler 14 tam donanımlı sınıf, 1 elektronik laboratuvarı, 1 devreler laboratuvarı,1 kontrol laboratuvarı, 4 bilgisayar laboratuvarı ve 1 adet konferans salonunda yürütülmektedir. Bölümümüz öğrencileri gün boyunca açık olan kütüphaneden, kütüphane ve laboratuvarlarda bulunan internet hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.


Adres ve İletişim Bilgileri

Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 50300 Nevşehir Tel : 384 - 228 11 40 Faks : 384 - 215 26 71 E-posta : myo@nevsehir.edu.tr