Kuruluş Sağlık Turizmi İşletmeciği Programı; 17 Mayıs 2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne bağlı, Kozaklı Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ön lisans eğitimine başlamıştır. |
Kazanılan Yeterlilik Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını elde eden öğrencilere SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ alanında ön lisans diploması verilir. |
Yeterlilik Düzeyi Ön lisans |
Kabul ve Kayıt Şartları Adayların meslek yüksekokullarına kayıtları, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenecek esaslara uygun olarak yapılır. Üniversiteye kayıt işlemi adayın bizzat kendisi tarafından yaptırılır. Ancak haklı ve geçerli mazereti olanların kayıtları yakınları tarafından da yaptırılabilir. Üniversiteye kesin kayıt yaptıran öğrenciye öğrenci kimlik kartı verilir. Meslek Yüksekokullarına kayıt için; 1) Lise veya dengi meslek okulu mezunu olmak; yabancı ülke liselerinden alınan diplomaların, denkliği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış olmak, 2) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonucunda o öğretim yılında Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programına merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilmiş bulunmak, şartları aranır. Kayıt için gerekli belgeler: 1)Lise ve dengi okul diploması 2)ÖSYM’ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi |
Önceki Öğrenmenin Tanınması Türk Yüksek Öğretim Kurumlarında önceki öğrenimlerin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar, İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı yapılmaktadır. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar bu derslerden muaf olurlar. |
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları Sağlık Turizmi İşletmeciliği alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. |
Program Profili Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programının temel hedefi, turizm ve sağlık sektörünün her alanında özellikle konaklama ve sağlık işletmeciliği alanında istihdam edilebilecek nitelikli profesyoneller yetiştirebilmektir. Bu hedefe bağlı olarak, akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin gerek teorik gerekse uygulama alanlarında en kaliteli eğitimi alabilmeleri için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu programda öğrencilerimize Genel Turizm, Turizm Ekonomisi, Turizm Pazarlaması, Genel İşletme, Temel Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım, Sağlık Turizmine Giriş, Tıbbi Terminoloji ve Dökümantasyon Yönetimi, Sağlık Turizminde Pazarlama, Hukukun Temel Kavramları, Uluslar Arası Sağlık Turizmi Hareketliliği, Diyetik Mutfak, Biyoistatistik, Sağlık Turizminde Beslenme İlkeleri, Uluslar arası Sağlık Hukuku ve Hasta Hakları vb. dersler verilmekte ve Kozaklı'da bulunan Termal Oteli’nde uygulama çalışmaları yaptırılmaktadır. Ayrıca Meslek Yüksekokulu olarak Nevşehir Üniversitesi adına katıldığımız uluslar arası turizm fuarlarında yüzlerce turizm işletmesi ile kurulan çok önemli bağlantılar sonucu, öğrencilerimize hem eğitim döneminde ve stajda, hem de mezuniyet sonrası iş imkanı sağlanmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun Kozaklı gibi uluslar arası öneme sahip bir termal turizm merkezinde olması öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmelerine büyük katkı sağlamaktadır. |
PÇ-1 | Kendi ana dilinde ve mesleğinin gerektirdiği yabancı dillerde sözlü ve yazılı teknik ifade yeteneğine sahiptir. |
PÇ-2 | Temel bilimlere hâkim, analitik düşünce ile problemlere hızla çözümler üretir. |
PÇ-3 | Sağlık turizmi işletmeciliği konusunda standartları belirler ve bu konudaki çıtayı sürekli daha yükseklere taşır. |
PÇ-4 | Hastaların, hastalıklarına uygun birimlere yönlendirilmesini sağlar. |
PÇ-5 | Üst düzeyde akademik yeteneğe sahiptir. |
PÇ-6 | Koordinasyon yeteneğine sahiptir. |
PÇ-7 | Esnek düşünüp yenilik yapar. |
PÇ-8 | İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, hoşgörülü ve sabırlı bir insan haline gelir. |
PÇ-9 | Kendini geliştirmeye istekli ve coşkulu olur. |
PÇ-10 | Sağlık Turizmi İşletmeciliği meslek elemanları, Dünyadaki global değişimlere ayak uydurur. |
PÇ-11 | Kazanmış olduğu bilgileri turizmin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde etkili bir biçimde kullanır. |
PÇ-12 | Bireysel çalışmalarda sorumluluk ve/veya yetki alabilir ve bunların gereğini yerine getirir. |
PÇ-13 | Yaşam boyu öğrenme gereğini algılamış ve kendi kendine öğrenme yeteneğini kazanır. |
PÇ-14 | Takım çalışması yapar. |
PÇ-15 | Mesleki ve etik sorumluluklara sahip olma, yetki alabilme ve gereğini yerine getirebilme yeteneğine sahiptir. |
PÇ-16 | Değişken koşullara uyum sağlayabilme beceri ve yetileri kazanır. |
PÇ-17 | Sabırlı, özgüveni olan, kendisine ve çevresine saygılı, kolay ve etkili iletişim kurabilen ve mesleki gelişmeleri izleyecek dinamizmde sağlık turizmi meslek elemanları yetişir. |
PÇ-18 | Sağlık turizmi meslek elemanları, fiziksel fonksiyon ve sağlık statüsünde yaralanma, hastalık veya fonksiyon bozukluğundan kaynaklanan, bozukluk, özür ve değişiklikleri olan hastalara sağlık turizmiyle alakalı uygun yönlendirme ve bilgilendirmeleri yaparak en uygun tedaviyi almalarına yardımcıdır. |
PÇ-19 | Ulusal veya uluslararası protokollerin imzalanmasında aracılık/yöneticilik yaparak modere eder. |
PÇ-20 | Günümüzdeki popüler turizm çeşitlerinden olan sağlık turizminin en büyük destekçileri ve geliştiricileri olurlar. |
PÇ-21 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihine ilişkin kavramlar hakkında bilgi sahibidir. |
PÇ-22 | Turizm alanındaki temel kavramlar hakkında bilgi sahibidir. |
PÇ-23 | Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilişim teknolojilerini kullanır. |
PÇ-24 | Sağlık turizmi işletmeciliğini ilgilendiren konularda sosyal sorumluluk, etik değerler ve yasal dayanaklar hakkında bilgi sahibidir. |
PÇ-25 | Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konularında bilgi sahibidir. |
PÇ-26 | Sağlıkla ilgili yeterli bilgiye sahiptir. |
PÇ-27 | Temel anatomi ve fizyoloji kavramlarını bilir. |
PÇ-28 | Uygulama işlemlerinde pratik yetenekler kazanır. |
PÇ-29 | İnsan davranışlarını açıklarken gelişim ve kişilik kuramlarından faydalanır. |
PÇ-30 | İnsan davranışının sosyal çevre ile etkileşimini temel boyutlarıyla açıklar. |
PÇ-31 | İşletmelerin işlevlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve bir bütün olarak işleyişini öğrenir. |
PÇ-32 | İşletmecilik ile ilgili ortak terminoloji ve kavramları açıklar. |
PÇ-33 | İşletmeyi iç ve dış çevresiyle birlikte var oluş nedenini analiz eder. |
PÇ-34 | Ekonomik bir faaliyet olarak turizmin ekonomik rolünü öğrenir. |
PÇ-35 | Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibidir. |
PÇ-36 | Turizm planlaması ve turizm politikasının etkilerini yorumlar. |
PÇ-37 | Turizm işletmeciliği alanındaki işletmeler ve organizasyon yapıları hakkında bilgi sahibidir. |
PÇ-38 | Turizm ve seyahat olgusuyla ilgili temel kavramları tanımlar |
PÇ-39 | Müşteri ilişkileri konusuna strateji oluşturur. |
PÇ-40 | Müşteri ilişkilerinde müşteri bağlılığı ve kalitenin önemini öğrenir. |
PÇ-41 | Kurumsal halkla ilişkiler için gerekli olan yazılı, sözlü, görsel ve işitsel teknikleri bilir ve uygular. |
PÇ-42 | Çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilgiye sahiptir. |
PÇ-43 | Kullanılan otomasyon sistemlerini ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
PÇ-44 | Muhasebe ve vergi uygulamaları alanına ilişkin bilgileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir. |
TYYC | PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 | PÇ-25 | PÇ-26 | PÇ-27 | PÇ-28 | PÇ-29 | PÇ-30 | PÇ-31 | PÇ-32 | PÇ-33 | PÇ-34 | PÇ-35 | PÇ-36 | PÇ-37 | PÇ-38 | PÇ-39 | PÇ-40 | PÇ-41 | PÇ-42 | PÇ-43 | PÇ-44 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1- Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||
1- Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
2- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1- Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme. | X | X | X | X | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2-Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3- Yaşamboyu öğrenme bilinci kazanmış olma. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1- Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. | X | X | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. | X | X |
Açıklama | PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 | PÇ-25 | PÇ-26 | PÇ-27 | PÇ-28 | PÇ-29 | PÇ-30 | PÇ-31 | PÇ-32 | PÇ-33 | PÇ-34 | PÇ-35 | PÇ-36 | PÇ-37 | PÇ-38 | PÇ-39 | PÇ-40 | PÇ-41 | PÇ-42 | PÇ-43 | PÇ-44 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Alanında temel düzeyde bilgilere sahiptir. | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||
Karar, uygulama ve davranışlarında işletmecilik ve yönetim alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahiptir. | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alana ilişkin bilgileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir. | X | X | X | X | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Öğrenme gereksiniminin sürekliliğini kavradığını gösterir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Öğrenme gereksinimlerine yönelik programlara katılıma açık olur. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Çalışma arkadaşlarına yardıma yatkındır. | X | X | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilgisine sahiptir. | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. | X | X | X | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Değişime ve yeniliğe açıktır. | X | X | X | X | X | X | X | X |
Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ,5. Düzey )Temel Alan Yeterlilikleri (Akademik Ağırlıklı) | PROGRAM ÇIKTILARI | TYYÇ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 | PÇ-25 | PÇ-26 | PÇ-27 | PÇ-28 | PÇ-29 | PÇ-30 | PÇ-31 | PÇ-32 | PÇ-33 | PÇ-34 | PÇ-35 | PÇ-36 | PÇ-37 | PÇ-38 | PÇ-39 | PÇ-40 | PÇ-41 | PÇ-42 | PÇ-43 | PÇ-44 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BİLGİ | -Kuramsal -Olgusal | Alanında temel düzeyde bilgilere sahiptir. | 1 | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. | -Kuramsal -Olgusal | BİLGİ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Karar, uygulama ve davranışlarında işletmecilik ve yönetim alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahiptir. | 1 | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BECERİLER | -Bilişsel -Uygulamalı | Alana ilişkin bilgileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisine sahiptir. | 2 | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | 2- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | -Bilişsel -Uygulamalı | BECERİLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir. | 1 | x | x | x | x | x | 1- Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. | 2 | x | x | x | x | x | x | 2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | x | x | x | 3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme. | Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Öğrenme Yetkinliği | Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir. | 1 | x | x | x | x | x | x | x | 1- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve karşılayabilme. | Öğrenme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Öğrenme Yetkinliği | Öğrenme gereksiniminin sürekliliğini kavradığını gösterir. | 2 | x | x | x | x | 2-Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme. | Öğrenme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Öğrenme Yetkinliği | Öğrenme gereksinimlerine yönelik programlara katılıma açık olur. | 3 | x | x | x | x | 3- Yaşamboyu öğrenme bilinci kazanmış olma. | Öğrenme Yetkinliği | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarır. | 1 | x | x | x | x | 1- Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Çalışma arkadaşlarına yardıma yatkındır. | 2 | x | x | x | x | x | x | 2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde (en az alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar) yabancı dil bilgisine sahiptir. | 3 | x | x | 3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 4 | x | x | x | x | x | 4- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Alana Özgü Yetkinlik | Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır. | 1 | x | x | x | x | 1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma. | Alana Özgü Yetkinlik | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Alana Özgü Yetkinlik | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. | 2 | x | x | x | x | x | 2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. | Alana Özgü Yetkinlik | YETKİNLİKLER | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
YETKİNLİKLER | Alana Özgü Yetkinlik | Değişime ve yeniliğe açıktır. | 3 | x | x | x | x | x | x | x | x | Alana Özgü Yetkinlik | YETKİNLİKLER |
Mezunların İstihdam Profilleri Mezunlar bütün turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinde, sağlık işletmelerinde ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde çok kolay iş bulabilmektedirler. |
Üst Derece Programlarına Geçiş Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS ( Dikey Geçiş Sınavı) sınavından başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinin ilgili lisans programlarına doğrudan sınavsız dikey geçiş yapabilirler. |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
AİT101 | ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ-I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
STİ101 | GENEL İŞLETME | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 4 |
STİ105 | SAĞLIK TURİZMİNE GİRİŞ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 4 |
STİ107 | TEMEL SAĞLIK BİLGİSİ VE İLK YARDIM | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 4 |
STİ109 | TURİZM EKONOMİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 3 |
TDL101 | TÜRK DİLİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
YBD101 | YABANCI DİL 1 | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
0315110 | Seçmeli Ders Havuzu 1 | - Saat | - Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 9 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
AİT102 | ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
STİ102 | GENEL MUHASEBE | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 4 |
YBD102 | İNGİLİZCE II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
STİ-104 | SAĞLIK KURUMLARINDA MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 3 |
STİ106 | SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 4 |
STİ108 | SAĞLIK TURİZMİNDE GİRİŞİMCİLİK | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 4 |
TDL102 | TÜRK DİLİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
0315210 | Seçmeli Ders Havuzu 2 | - Saat | - Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 9 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
STİ209 | ALTERNATİF SAĞLIK HİZMETLERİNİN TURİZMDEKİ YERİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 3 |
STİ205 | ENGELLİ VE TOPLUM | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
STİ211 | GENEL HASTALIK BİLGİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
STİ-201 | SAĞLIK KURUMLARINDA KONAKLAMA HİZMETLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 3 |
STİ207 | SAĞLIK TURİZMİNDE POLİTİKA VE PLANLAMA | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 3 |
STİ-203 | SEYAHAT ACENTACILIĞI VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 4 |
STJ201 | STAJ | 0 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 4 |
0315308 | Seçmeli Ders Havuzu 3 | - Saat | - Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 9 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
STİ204 | DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİ UYGULAMALARI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 5 |
STİ210 | HALK SAĞLIĞI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
STİ206 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 5 |
STİ208 | MESLEK ETİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
0315409 | Seçmeli Ders Havuzu 4 | - Saat | - Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 12 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
STİ111 | BEDEN EĞİTİMİ I | 1 Saat | 1 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ103 | GENEL TURİZM | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ113 | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ | 1 Saat | 1 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ115 | TIBBİ TERMİNOLOJİ VE DOKÜMANTASYON YÖNETİMİ | 1 Saat | 1 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ117 | TURİZM PAZARLAMASI | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 3 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
STİ112 | BEDEN EĞİTİMİ II | 1 Saat | 1 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ114 | BİYOİSTATİSTİK | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ116 | DAVRANIŞ BİLİMLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ120 | ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ110 | SAĞLIK TURİZMİNDE PAZARLAMA | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ118 | ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ HAREKETLİLİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 3 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BKE201 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER-I | 0 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ223 | İKİNCİ YABANCI DİL-I | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ219 | MESLEKİ İNGİLİZCE I | 2 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 5 |
STİ213 | SAĞLIK İŞLETMELERİNDE MALİYET MUHASEBESİ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ221 | SAĞLIK TURİZMİNDE İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ215 | TIBBİ DÖKÜMANTASYON | 2 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 3 |
STİ217 | ULUSLARARASI SAĞLIK HUKUKU VE HASTA HAKLARI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Seçmeli | 3 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BKE202 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER-II | 0 Saat | 1 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ224 | GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI | 1 Saat | 2 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ220 | İKİNCİ YABANCI DİL II | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ216 | MESLEKİ İNGİLİZCE II | 2 Saat | 1 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 5 |
STİ214 | SAĞLIK KURUMLARINDA FİNANSAL YÖNETİM | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ218 | SAĞLIK KURUMLARINDA STRATEJİK YÖNETİM | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ222 | SAĞLIK SİGORTA SİSTEMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
STİ212 | SAĞLIK TURİZMİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Seçmeli | 3 |
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Her öğrenci dönem başında dersler kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70’ine, uygulamaların en az %80’ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlarda değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. Bir dersten (FD) veya (FF) notlarından birini alan öğrenciler o dersi başaramamış sayılırlar. |
Mezuniyet Şartları Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. |
Çalışma Şekli Tam zamanlı |
Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz “Sağlık Turizmi İşletmeciliği Teknikeri” unvanı almaktadır. |
Bağlıca Mah. 825. Sokak No:14D Kozaklı NEVŞEHİR |