2547 sayılı kanun’un 2880 sayılı kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Yüksek Öğretim Kurulu’nun 14.04.2010 tarihli toplantısında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Gıda Mühendisliği Bölümünün açılması uygun bulunmuştur. Gıda Mühendisliği Bölümü 2012-2013 eğitim öğretim yılında lisans eğitimine başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir. |
Programda mevcut olan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Gıda Mühendisliği alanında lisans diploması verilir. |
Lisans |
Ülkemizde, üniversitelerin lisans programlarına giriş sadece YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS sınavlarından alınan puanlara bağlıdır. Adaylar, sınav sonucunda aldıkları puanlara göre girmek istediklerin bölümlerin tercihlerini yaparak, tercih formunu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM bütün başvuruları alır, başvuruları puan türüne göre gruplar, puanları en yüksekten en düşüğe doğru sıralar, tercih edilen puan türüne göre bütün mevcut programları listeler ve öğrencileri tercih ettikleri programlardan birine yerleştirir. Ülkemizdeki üniversitelere girecek yabancı öğrencilerin seçimi, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) adı verilen merkezi sınav ile yapılır. Bu sınavın sonucuna göre belli bir kontenjan çerçevesinde yabancı uyruklu öğrenciler kabul edilir. Kayıt için gerekli olan belgeler; lise ve dengi okul diploması ve ÖSYM’ce yapılan yerleştirme sınavı sonuç belgesidir. |
Türk yükseköğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Nevşehir Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar. |
Gıda Mühendisliği alanında lisans derecesi alabilmek için, öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derlerin tümünü (toplam 240 AKTS karşılığı) başarıyla tamamlaması ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalamasına sahip olması gerekir. |
Programımız alanında uzman akademisyenlerden oluşur ve gerekli çalışmalar derslerle birlikte yürütülmektedir. Gıda Mühendisliği; gıdaların işlenmesiyle, saklanmasıyla, taşınmasıyla, geliştirilmesiyle, pazarlanmasıyla ve yeni gıdaların üretilmesiyle ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bölümümüz, sahasında temel eğitim almış uzmanlar yetiştirmeyi ve onları lisansüstü eğitimine hazırlamayı amaçlar. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde yeterli ve donanımlı Gıda Mühendisi yetiştirmeyi hedefler. |
PÇ-1 | Gıda Mühendisliği ile ilgili temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahiptir. |
PÇ-2 | Alanı ile ilgili problemleri belirleme, tanımlama ve çözme becerisine sahiptir. |
PÇ-3 | Nitelikli araştırma planlama, uygulama ve sonuçları analiz etme bilgi ve becerisine sahiptir. |
PÇ-4 | Modern teknik ve araçları seçer, kullanır ve bilişim teknolojilerinden etkin biçimde yararlanır. |
PÇ-5 | Bilgiye erişebilme yöntemlerini kavrar. |
PÇ-6 | Bireysel olarak farklı çalışma gruplarında etkin çalışabilir ve sorumluluk alma özgüvenine sahiptir. |
PÇ-7 | Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir. |
PÇ-8 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler. |
PÇ-9 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir. |
PÇ-10 | Proje hazırlama ve değerlendirme bilgi ve yeteneklerine sahiptir. |
PÇ-11 | İşletme yönetimi, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç sahibidir. |
PÇ-12 | Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerini kavrar. |
PÇ-13 | Gıda üretim prosesleri, kalite kontrolü, ürün kalitesinin artırılması, ürün geliştirme ve gıda analizleri alanlarında yeterli düzeyde bilgi ve beceriye sahiptir. |
PÇ-14 | Gıda güvenilirliği açısından önem arz eden risklerin ortadan kaldırılması veya minimum düzeye indirilmesine yönelik bilgi birikimi ve uygulama becerisine sahiptir. |
TYYC | PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. | X | X | X | X | X | X | ||||||||
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||
2- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | X | X | X | X | X | X | X | |||||||
1- Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. | X | X | X | |||||||||||
2- Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | X | X | X | X | X | X | ||||||||
3- Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. | X | X | X | |||||||||||
1- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. | X | X | X | |||||||||||
2- Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. | X | X | ||||||||||||
3- Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. | X | X | ||||||||||||
1- Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. | X | X | ||||||||||||
2- Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. | X | X | X | |||||||||||
3- Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. | X | X | X | X | X | |||||||||
4- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. | X | X | X | X | ||||||||||
5- Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. | X | X | ||||||||||||
1- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. | X | X | X | X | ||||||||||
2- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. | X | X | X | X |
Gıda mühendislerinin; üniversitelerin ilgili fakülteleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), araştırma enstitüleri, valilikler ve belediyelerde çalışma imkânları vardır. Özel sektörde ise; gıdayla ilgili işletmelerde ve laboratuarlarda, proje mühendisi, işletme mühendisi, danışman, yatırım ve kalite uzmanı olarak görev alabilirler. Bunun yanı sıra, Avrupa Birliği uyum sürecinde ülkemizde gıda mühendisliği programının giderek önem kazanması sonucu mezunlara olan talep katlanarak artmaktadır. |
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler. |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
KİM-103 | ANALİTİK KİMYA | 2 Saat | 2 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 4 |
BİY-101 | BİYOLOJİ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
FİZ-101 | FİZİK I | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 4 |
GM-101 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 3 |
KİM-101 | KİMYA I | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 5 |
MAT-101 | MATEMATİK I | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 4 |
ENF-101 | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI | 1 Saat | 2 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
TDL-101 | TÜRK DİLİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
YBD-101 | YABANCI DİL I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 2 |
MMF-101 | SEÇMELİ DERS 1 | - Saat | - Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MMF-102 | BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK ÇİZİM | 1 Saat | 2 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 3 |
FİZ-102 | FİZİK II | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 4 |
GM-102 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | 2 Saat | 2 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 5 |
KİM-102 | KİMYA II | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 5 |
MAT-102 | MATEMATİK II | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 4 |
KİM-104 | ORGANİK KİMYA | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 3 |
TDL-102 | TÜRK DİLİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
YBD-102 | YABANCI DİL II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 2 |
MMF-104 | SEÇMELİ DERS 2 | - Saat | - Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Aİ-201 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
BKE-201 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER | 0 Saat | 1 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 1 |
MAT-201 | DİFERANSİYEL DENKLEMLER | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
GM-201 | ENERJİ VE KÜTLE DENKLİKLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 4 |
GM-205 | GIDA LABORATUAR TEKNİKLERİ I | 2 Saat | 2 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 5 |
GM-207 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | 2 Saat | 2 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 5 |
MMF-201 | İSTATİSTİK | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 4 |
MMF-203 | İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI-I | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
GM-203 | MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 3 |
GM-209 | TEKNİK İNGİLİZCE I | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Güz | Zorunlu | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-202 | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 3 |
Aİ-202 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 2 |
BKE-202 | BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER | 0 Saat | 1 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 1 |
GM-206 | GIDA KİMYASI | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
GM-210 | GIDA LABORATUAR TEKNİKLERİ II | 2 Saat | 2 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 5 |
GM-208 | GIDALARIN FİZİKOKİMYASAL VE BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
GM-204 | ISI VE KÜTLE TRANSFERİ | 3 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 4 |
MMF-204 | İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI-II | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 2 |
GM-212 | REAKSİYON KİNETİĞİ | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 3 |
GM-214 | TEKNİK İNGİLİZCE II | 2 Saat | 0 Saat | 2 | Bahar | Zorunlu | 2 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-305 | ENSTRÜMANTAL ANALİZ I | 2 Saat | 2 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 4 |
GM-303 | GIDA BİYOKİMYASI | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 3 |
GM-301 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ TEMEL İŞLEMLERİ I | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Zorunlu | 5 |
OSD | ORTAK SEÇMELİ DERSLER 1 | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 3 |
SDH-5 | SEÇMELİ DERSLER HAVUZU 5 | - Saat | - Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 15 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-304 | ENSTRÜMANTAL ANALİZ II | 2 Saat | 2 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 4 |
GM-302 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ TEMEL İŞLEMLERİ II | 3 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Zorunlu | 5 |
osd | ORTAK SEÇMELİ DERSLER 2 | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 3 |
SDH-6 | SEÇMELİ DERSLER HAVUZU 6 | - Saat | - Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 18 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-423 | ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİ | 2 Saat | 2 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 5 |
GM-403 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ I | 2 Saat | 2 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 3 |
GM-407 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI I | 0 Saat | 4 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 4 |
GM-401 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM I | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 4 |
GM-405 | STAJ | 0 Saat | 2 Saat | 4 | Güz | Zorunlu | 5 |
SDH-7 | SEÇMELİ DERSLER HAVUZU 7 | - Saat | - Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 9 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
SDH-8 | SEÇMELİ DERSLER HAVUZU 8 | - Saat | - Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 30 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MMF-101 | TEMEL MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ I | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MMF-104 | TEMEL MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ II | 2 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 2 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-311 | BESLENME İLKELERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 3 |
GM-309 | GIDA İŞLETME SANİTASYONU | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 3 |
GM-313 | HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
GM-315 | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 2 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 5 |
GM-307 | YEMEKLİK YAĞ TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 2 Saat | 3 | Güz | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-314 | ET VE ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 2 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-306 | GIDA AMBALAJLAMA İLKELERİ | 2 Saat | 0 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-310 | SÜT VE ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 2 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-312 | TAHIL VE ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 2 Saat | 3 | Bahar | Seçmeli | 4 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-413 | GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 3 |
GM-419 | İÇECEK TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 3 |
GM-415 | MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Güz | Seçmeli | 3 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-420 | ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-416 | FIRIN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-404 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDE KARİYER HÜNERLERİ II | 2 Saat | 2 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 3 |
GM-422 | GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 3 |
GM-424 | GIDA MEVZUATI VE KALİTE KONTROLÜ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 2 |
GM-406 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI II | 0 Saat | 4 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-402 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TASARIM II | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-410 | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 2 |
GM-414 | SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | 2 Saat | 0 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 4 |
GM-426 | UYGULAMALI MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ | 0 Saat | 4 Saat | 4 | Bahar | Seçmeli | 30 |
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmek için derslerde en az %70, uygulamalarda ise en az %80 devam şartını sağlamış olmaları gerekir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavları (ara sınav olarak ödev, laboratuar sınavı, kısa test vb ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. |
Öğrencilerin Gıda Mühendisliği lisans programını başarıyla tamamlamaları için, programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmeleri, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri ve 30 iş günü kurum stajını tamamlamaları gerekmektedir. |
Tam zamanlı |
Bölümümüzde eğitim öğretim faaliyetleri 1 profesör ve 4 yardımcı doçent ile yürütülmektedir. Dersler 50 kişi kapasiteli ve projeksiyonlu sınıflarda yapılmaktadır. Bölümümüz öğrencileri gün boyunca açık olan bilgisayar laboratuarından ve kütüphaneden ücretsiz olarak faydalanabilirler. |
Nevşehir Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 50300/Nevşehir. Web Adresi: http://www.gida.nevsehir.edu.tr Prof.Dr. Nesimi AKTAŞ (Bölüm Başkanı, Bölüm AKTS/DS Koordinatörü) Tel: 0 384 228 10 79; Fax: 0 384 228 10 37; e-mail: naktas@nevsehir.edu.tr |