2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Yüksek Öğretim Kurulu’nun 14.04.2010 tarihli toplantısında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Gıda Mühendisliği Bölümünün açılması uygun bulunmuştur. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Lisans eğitimine,2014-2015 eğitim öğretim yılında ise Erciyes Üniversitesi ile ortak yüksek lisans eğitimine, daha sonrasında 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren kendi bünyesinde yüksek lisans eğitimine ve 2019-2020 kendi bünyesinde doktora eğitimine başlamıştır. Eğitim dili Türkçedir. |
Gıda Mühendisliği Anabilim dalı doktora programını başarı ile tamamlayanlar Gıda Mühendisliği alanında doktora derecesine sahip olur. |
Üçüncü Düzey (Doktora) |
Doktora Programına başvurmak için gerekli şartlar şunlardır: 1 - Kabul edilebilir alanlardan lisans ve/veya yüksek lisans diploması 2 - Lisansüstü giriş sınavından (ALES) gerekli puanı almış olma 3 - İngilizce eğitim için yeterli dil becerisine sahip olma. |
Gıda Mühendisliği Doktora Programında mevcut olan en az 24 kredilik (240 AKTS) ders ile 1 seminer dersini başarıyla tamamlamak ve Gıda Mühendisliği alanında hazırladığı tezi savunarak başarılı olmak. |
Gıda Mühendisliği doktora programı, lisans eğitiminde belirli bir alt yapıya kavuşmuş gıda mühendislerinin, gıda teknolojileri, gıda analizleri, gıda kalite kontrolü, ürün geliştirme, gıda güvenliği, gıda biyoteknolojisi, gıda kimyası ve biyokimyası ve gıda mikrobiyolojisi alanlarının birinde uzmanlaşmalarını amaçlamaktadır. Ayrıca kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanı yetiştirmek ve akademik kariyer için gerekli alt yapıyı oluşturmaktır. Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında danışmanlık yapabilme, akademik düzeyde araştırma planlama ve uygulayabilme, lisans seviyesinde ders verebilme, fen ve mühendislik alanlarında disiplinler arası akademik çalışmalar yapabilme yeteneklerine ve bir yabancı dilde yazılı ve sözlü iletişim becerisine sahip uzman yetiştirmektir. |
PÇ-1 | Mühendislik alanında bilgiye ulaşma, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerilerine sahip olma |
PÇ-2 | Bilimsel araştırma planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerine sahip olma |
PÇ-3 | Değişik disiplinlere ait bilgileri bütünleştirir |
PÇ-4 | Mühendislik problemlerini kurgulama ve çözümlemede yöntem geliştirme ve uygulama becerisine sahip olma |
PÇ-5 | Sistem ve süreç tasarımlarında yeni ve orijinal fikir geliştirme ve uygulayabilme becerisine sahip olma |
PÇ-6 | Gıda teknolojisinde uygulanan modern teknik ve yöntemler hakkında kapsamlı bilgiye sahip olma |
PÇ-7 | Lisans seviyesinde ders verebilme donanımına sahip olma |
PÇ-8 | Uzmanlaştığı alanda işletme kurulması ve işletiminde aktif rol oynar |
PÇ-9 | Bilişim teknolojisinden (sunum, yazım, istatistik ve grafik programları) etkin bir şekilde yararlanabilme |
PÇ-10 | Uzmanlık alanı ile ilgili gıda sektöründe danışmanlık yapabilecek düzeyde donanıma sahip olma |
PÇ-11 | Çalışmalarının sonuçlarını ulusal ve uluslar arası ortamlarda sistematik bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarabilme becerisine sahip olma |
PÇ-12 | Alanı ile ilgili bir problemin çözümünde grup lideri olarak sorumluluk alabilme |
PÇ-13 | Gıda sanayiinin sorunlarının çözümünde aktif rol alabilme |
PÇ-14 | Mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda öğrenme ihtiyaçlarını belirleyerek kendini geliştirebilme özelliğine sahip olma |
TYYC | PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1- Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme. | X | X | X | X | X | X | ||||||||
2- Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme. | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||||
1- Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme. | X | X | X | X | X | X | X | |||||||
2- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirebilme ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, özgün bir konuyu araştırabilme, kavrayabilme, tasarlayabilme, uyarlayabilme ve uygulayabilme. | X | X | X | |||||||||||
3- Yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilme. | X | X | X | X | X | X | ||||||||
4- Alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanmış olma. | X | X | X | |||||||||||
1- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulanabilme. | X | X | X | |||||||||||
2- Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya özgün bir yapıt üreterek ya da yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletebilme. | X | X | ||||||||||||
3- Özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme. | X | X | ||||||||||||
1- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni düşünce ve yöntemler geliştirebilme. | X | X | ||||||||||||
1-Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetebilme. | X | X | X | |||||||||||
2- Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunabilme ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilme. | X | X | X | X | X | |||||||||
3- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyi'nde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilme ve tartışabilme. | X | X | X | X | ||||||||||
1- Alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunabilme. | X | X | ||||||||||||
2- Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurabilme. | X | X | X | X | ||||||||||
3- Alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilme. | X | X | X | X |
Gıda Mühendisliğinde doktorasını tamamlayan öğrenciler, Gıda Mühendisliği ve ilintili alanlarda akademik kadrolarda istihdam edilebilirler. Diğer taraftan, öğrenciler, kamu ve özel sektörde uzman olarak da çalışabilirler. |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-701 | BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE ETİK | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 6 |
SDH-1 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 1 | - Saat | - Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 24 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-702 | SEMİNER | 0 Saat | 2 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 12 |
SDH-2 | SEÇMELİ DERS HAVUZU 2 | - Saat | - Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 18 |
Toplam: |
30 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-759 | BAHÇE BİTKİLERİNDE HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-761 | BAHÇE ÜRÜNLERİNDE KALİTE KRİTERLERİ VE STANDARDİZASYON | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-701 | BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE ETİK | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Zorunlu | 6 |
GM-775 | BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA YÖNTEM | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-755 | BİTKİLERDE STRES FİZYOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-749 | BİYOAKTİF GIDA BİLEŞENLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-765 | DOĞAL GIDA KATKILARI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-753 | ELEMENTLER VE SAĞLIĞA ETKİLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-709 | ENZİM TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-739 | ET VE ET ÜRÜNLERİNDE KUSURLAR-ÜRETİM HATALARI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-773 | GIDA ANALİZLERİNDE KROMOTOGRAFİ TEKNİKLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-731 | GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER I | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-715 | GIDA ENDÜSTRİSİNDE BAHARATLAR VE KULLANIM ALANLARI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-719 | GIDA LİPİTLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-743 | GIDA MADDELERİNDE KONTAMİNANTLAR | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-763 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-729 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE MODELLEME VE OPTİMİZASYON | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-727 | GIDA PROTEİNLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-767 | GIDA SEKTÖRÜNDE AR-GE ÇALIŞMALARI VE ÖNEMİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-741 | GIDA ZEHİRLENMELERİ VE ENFEKSİYONLARI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-737 | GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞİMLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-721 | GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-735 | GIDALARDA FAZ DEĞIŞİMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-707 | GIDALARDA ISIL OLMAYAN PROSESLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-769 | GIDALARDA KOKU VE TAT KUSURLARI (OFF-FLAVOUR) | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-751 | GIDALARDA RAF ÖMRÜ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-713 | GIDALARDA RENK MADDELERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-703 | KANATLI ETİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-771 | MEYVE ŞARAPLARI VE ÖZEL-ŞARAPLAR TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-745 | MİKOTOKSİJENİK KÜFLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-717 | ÖZEL SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-757 | SANAYİ SEBZECİLİĞİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-711 | SÜT TEKNOLOJİSİNDE STARTER VE KORUYUCU KÜLTÜRLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-725 | TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-705 | TAHIL VE ÜRÜNLERİNDE MUHAFAZA VE KALİTE | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-733 | TERMAL ANALİZ TEKNİKLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-723 | YENİ GELİŞEN GIDA TEKNOLOJİLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-747 | YENİ GIDA ÜRÜNLERİ GELİŞTİRME | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
Kodu | Adı | Teori | Uygulama | Sınıfı | Dönemi | Türü | Akts |
---|---|---|---|---|---|---|---|
GM-722 | AKIŞKAN GIDALARIN REOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-768 | ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ MEKANİZMALARI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-770 | AROMA BİYOTEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-760 | BAHÇE BİTKİLERİNİN HASAT SONRASI YÖNETİMİNDE NANOTEKNOLOJİ K | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-764 | BAHÇE ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN AMBALAJ MALZEMELERİ VE AMBALAJL | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-762 | BAHÇE ÜRÜNLERİNİN ÖZEL MUHAFAZA TEKNİKLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-766 | BAKTERİYEL GIDA PATOJENLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-758 | BİTKİLERDE BESLENME BOZUKLUKLARI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-728 | DENEME PLANLAMA VE DEĞERLENDİRME | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-742 | EMÜLSÜFİYE ÜRÜNLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-740 | ENZİM BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-718 | ET BİYOKİMYASI VE KALİTESİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-706 | FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-710 | FIRIN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİNDE SON GELİŞMELER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-750 | FONKSİYONEL ET ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE GÜNCEL YAKLAŞIM | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-708 | GIDA ANALİZLERİNDE KROMOTOGRAFİ TEKNİKLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-734 | GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER II | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-730 | GIDA ANALİZLERİNDE SPEKTROSKOPİK TEKNİKLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-752 | GIDA ENDÜSTRİSİ ATIKLARI VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-716 | GIDA ENDÜSTRİSİNDE BİYOTEKNOLOJİK UYGULAMALAR | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-726 | GIDA ENDÜSTRİSİNDE KALİTE VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-704 | GIDA ENDÜSTRİSİNDE MİKROBİYOLOJİK UYGULAMALAR | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-720 | GIDA KATKI MADDELERİ KULLANIMINDA SON GELİŞMELER VE ANALİZ M | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-748 | GIDA KAYNAKLI PATOJEN MİKROORGANİZMALAR | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-746 | GIDA MİKOLOJİSİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-724 | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-736 | GIDA PROTEİNLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-732 | GIDA SANAYİNDE MİKRODALGA KULLANIMI VE MİKRODALGA-MİKROORGAN | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-772 | GIDALARDA OLFAKTOMETRİK ANALİZ YÖNTEMLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-714 | GIDALARDAKİ MUTAJENİK VE KARSİNOJENİK BİLEŞİKLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-738 | GIDALARIN ISIL ÖZELLİKLERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-712 | MİKROBİYAL GIDA ZEHİRLENMELERİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
GM-756 | MİKROELEMENTLERİN BİYOJEOKİMYASI | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-744 | PROBİYOTİKLER | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Güz | Seçmeli | 6 |
GM-702 | SEMİNER | 0 Saat | 2 Saat | 1 | Bahar | Zorunlu | 12 |
GM-754 | ÜRETİM VE DEPOLAMADA GIDA BİLEŞENLERİNİN DEĞİŞİMİ | 3 Saat | 0 Saat | 1 | Bahar | Seçmeli | 6 |
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav yarıyıl içi çalışma (laboratuar çalışması, laboratuar sınavı, seminer, kısa sınav, ödev veya ikinci bir ara sınav)ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, quiz vb gibi ölçme ve değerlendirme yöntemleri de değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. |
Programı başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve bitirme tezini başarıyla tamamlamak gerekmektedir. |
Tam Zamanlı |
Bölümümüzde eğitim öğretim faaliyetleri 1 profesör, 1 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi ile yürütülmektedir. Dersler 50 kişi kapasiteli ve projeksiyonlu sınıflarda yapılmaktadır. |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300/Nevşehir. Web Adresi: http://www.gida.nevsehir.edu.tr |